Fizetések az értékesítésben, kereskedelemben

Adatok frissítve: 2016. július

A többi szektortól eltérő, hogy a kereskedelemben könnyebb középvezetői beosztást kapni diploma nélkül is, ezért a lenti táblázatokban végzettség szerint is külön lehetett választani a vezetői fizetéseket. A nagykereskedelemben magasabb fizetéseket lehet elérni a kiskereskedelemhez képest.
A kiskereskedelemben középfokú végzettséggel jellemzően a bérminimumot éppen meghaladó fizetést lehet kapni, Budapesten kissé magasabbak a bérek, de a szórás is nagyobb. Középiskolai végzettséggel vezető beosztásban 250.000 forint körül alakul a jellemző fizetés. Beosztottként nem igazán jelent előnyt a diploma, vezető beosztásban viszont felsőfokú végzettséggel 300.000 forint feletti bért lehet kapni.
A nagykereskedelem/értékesítés területén középfokú végzettséggel besosztottként 170.000 forint a jellemző és 287.000 forint vezetőként. Diplomával sokkal jobb fizetéseket lehet elérni: a beosztottak általában 335.000 forintot keresnek, a vezetők 570.000 forint körüli fizetést kapnak.

Egyéb juttatások:
A kérdőívek felében adtak meg természetbeni juttatást, jellemzően havi 10.000-20.000 forint közti értékben.
Minden harmadik munkavállaló jelezte, hogy kap jutalmat, ez jellemzően a havi fizetés összege, vagy annál valamivel több. A nagykereskedelemben és értékesítés területén nagyobb összegű, akár az éves fizetés mértékét elérő jutalmak is vannak. Mind a kiskereskedelemben, mind a nagykereskedelemben elterjedt a bruttó béren felül "zsebbe" érkező jövedelem is.

Feldolgozott adatok:

Kiskereskedelem, középiskolai végzettséggel

Hely/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Budapest 145.900 130.000 - 207.400
Vidék 133.000 123.000 - 152.800
Középvezető (BP+Vidék) 249.800 190.500 - 307.800

 

Kiskereskedelem, felsőfokú végzettséggel

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott 152.600 138.200 - 244.400
Középvezető 319.200 223.400 - 447.200

 

Nagykereskedelem, értékesítés, középfokú végzettséggel

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott 170.000 136.800 - 199.500
Csoportvezető 287.500 181.700 - 436.000

 

Nagykereskedelem, értékesítés, felsőfokú végzettséggel

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott 335.000 163.500 - 456.000
Közép- és felsővezető 570.000 361.700 - 745.600

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok!

Értékesítési asszisztensként (Budapest) milyen bérigényem lehet? Hasonló területen szerzett tapasztalat van: 3-5 év. Németül folyékonyan beszélek, angol középfok. BA diploma.
Köszönöm!

Szia.
Mit kell csinálni pontosan?
Hozod a vásárlást a cégnek vagy inkább csak a papírmunkáját végzed az értékesítőnek?
Előbbiért műszaki termék esetén 350-400, utobbiért 300 (minimum, ezek alatt keresgélj tovább probaidő alatt).

Sziasztok! Andrássy úton luxus boltokba jelentkeztem eladónak. Tudok kínaiul, szerintetek mennyi lenne a reális fizetés?

Sziasztok! 

Segítségeteket szeretném kérni!

Párom pályázna bolt eladó pozícióra, és tudnunk kéne, hogy

Mennyi a reális fizetési igény egy Liszt Ferenc repülőtéri bolti eladói pozícióra, 5 év eladói tapasztalattal, középfokú angollal? Heti 40 óráról lenne szó elvileg.

Köszönöm!!

Nézd,
Itt a tapasztalat mit sem számít. Én is egy luxus boltban dolgozom. Haviban gyenge honapokban kapok kapok 160at. Erősebbekbem 230-at.pl december :)

8 órás bejelentett munkaidő amit nem tartanak, így inkább 9-10 óra a reális. Kihajtják az embert rendesen az állandó nyomásgyakorlással és hitegetik közben, hogy mindjárt eljön a kánaán, csak ezt a kicsit bírja még ki.
Mindez BP 370br + bónusz + benefit, de ezt leosztva munkaórára nagyon rossz órabér jön ki.

Nem ajánlom senkinek, mert hamar kiégeti az embert.

Mennyire igaz a sok túlóra, leltár és az éjszakázások? Behívtak 2. körre de ez kicsit riaszt.... :/

A kereskedelem lehet eladói munkakör illetve lehet értékesítői! Az egyik tanulható a másik nem! Ez a fizetésben is látszik, illetve a pozíciót megillető juttatási csomagból. Mint kereskedelem te lehetsz ügyfélszolgálatos, házaló ügynök, tele-marketinges, Üzletfejlesztő, Bolti eladó bármi. Viszont egy szakirányú végzettséggel és egy jó nagy adag spiritusszal-személyiséggel karriert lehet befutni.Az értékesítés emberi kapcsolatokról szól, ez ha tudod művelni sikerre viszed magad és a céged. Inspiráció: ha szabott áron adsz el bárkinek eladó vagy, ha különbséget teszel eltérsz a korlátokról értékesítesz. Nettó 1.423.000.-

Segítséget szeretnék kérni. Hétvégi munkára (másod állásként ezért kizárólag csak hétvégi munka) pl Auchan , Aldi stb.. eladó, árufeltöltő munka körre milyen bér igényt érdemes írni jelentkezéskor? Előre is köszönöm.

Sziasztok!
Vidéken lévő Lipóti pékséghez szeretnék jelentkezni eladónak ami azt jelenti ugye hogy reggel 6:00-18:00-ig munka a hétvége kivételével. Ami még tűrhető, viszont azt nem tudom hogy mi lenne a reális bérigény. Épp most érettségiztem, szóval szakmai tapasztalattal nem rendelkezem. Valaki tudna segíteni?

Hello,

nem akarlak lehangolni de minimálbér...

Adott cégnél 10 éves munkatapasztalattal.
Feladatok:
-partnercégekkel való kapcsolattartás, rendeléseinek kezelése kollégákon keresztül szállítás koordinálással
- rendelés összeállítás, raktárkészletek összehangolása, árajánlatok készítése, számlázás
- jelentések készítése, táblázatok vezetése
- könyvelés összekészítése, a bejelentett dolgozók ügyes bajos dolgainak intézése a könyveléssel, papírjainak kezelése
- levelezés kezelés, postai ügyintézés
- kintlévőség, házi pénztár kezelés
- reklamációs ügyintézés
- dokumentumok iktatása

Szerintem egy ilyen adminisztratív jellegű "asszisztensi" feladatokat végző munkakörben br. 170-250 kell pl nyelvet használni mert 10 éves tapasztalattal és nyelv használattal ink br 250 vagy pcit több de 300nál többet tuti nem adnak ilyen munkáért

Sziasztok,
Pályakzdő testvérem szeretne elhelyezkedni és első körben az ALDI, TESCO, LIDL, vagy akár Pennyt nézte ki, mivel ezek vannak közel hozzá. Valakinek van esetleg velük tapasztalata, hogy mennyi az alapbér és milyen egyéb juttatások társulnak hozzá? Fieztik-e a BKV-t? Adnak-e étkezési támogatást és hasolók érdekelnének. Melyik a legjobb? Előre is köszi, hatalmas segítség lenne :)

Sziasztok!
Kaptam egy ajánlatot, egy feltörekvő sportmárka üzletének vezetésére. Azt kérték, hogy gondoljam ki, mennyiért vállalnám. Reálisan mennyit bruttó bért kérhetek?

Nézem a fizetési tàblàzatot.
Keletmagyarotszàgi fizetések siralmasak. 500 ft-os órabérért dolgozhatsz napi bejelentéssel.
Kénytelen vagyok minden masosik nap dolgozni napi 14-15 óràban ha nemakarok éhen halni. Türhetetlen állapot. Szakmai illetve középfoku végzettséggel keresek nettoba 85 000-
Ft-ot. Ez is Magyarorszag. Dübörög a gazdasàg. XD.

Szia azért keresel ilyen sokat mert mint írtad keleten laksz mivel ott nem igazán van munkaerhiány bőven találni dolgozót itt (dunántól,vidék) a diákok kapnak 750ft-s órabért ami (mert diákok) nettó 630ft de felnőtteknek kínálnak pénztáros állást br 230-300ig is több boltban árufeltőltőt meg br 160-230ért kb heti 40órában! szóval ha többet akarsz akkor költözni kell és akkor egy idő után keleten is munkaerőhiány lesz és nőnek a fizuk és visszamehetsz bár nyilván ha van saját házad meg gyerekeid akkor necces a dolog

Sziasztok!

Mérnök értékesítő munkakörben a pályakezdőként a 230 000 Ft bruttóban mennyire jó fizetés 45 000 Ft cafetériával? Észak-Nyugat magyarországi vállalat.

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.

Én szintén pályakezdőként 270 000 Ft bruttóért dolgozom havi 30 000 br. cafetériával+ korlátlan autóhasználattal magáncélra is. Szerintem ez is kevés, GYMS megyében pesti árakon lehet albérletet találni és mérnökként nem szeretnék kezdőként sem nyomorogni.

Próbálj meg te is felfelé alkudni, ha van lehetőséged.

Mérnök értékasítő feladatkörtől és rátermettségtől függően itt pesten 400 bruttó alatt nem kap ajánlatot de felmegy 600-ig simán + a bónusz ami szintén minden cégnél más

Euronics: 180 ezer bruttó. Plusz túlóra pénz ami általában decemberben szokott lenni, a karácsonyi forgatag miatt.

Bioboltban eladó/pénztáros felsőfokú diplomával 168.000 bruttó + BKV bérlet. Napi 12 óra.

Sziasztok, kérdezném, hogy vidéki könyvesboltban (Libri/Alexandra) mennyi lehet a bruttó fizetés eladóként? Köszönöm

Sziasztok!
Mi az az értékesítői pozíció ahol, jól is lehet keresni?
Telekommunikációban, személyes értékesítésben dolgoztam, 2 év tapasztalat, angol közép!
Előző helyen a fizum: Brutto 150 jutalék olyan +/- 200bruttot tudtam összeszedni cafateria havi 20, plusz egyéb versenyek..stb
Köszi!

Szia !

Valamit rosszul csináltál. Én is ennél a cégnél dolgozom 2éve.
200-650.000 Ftot keresek havonta nettóban.
Ez az a pozíció ahol jól is lehet keresni.

Szia, melyik crgnel kerestel ennyit? Szerintem ez jo. Miert hagytad ott?

Három betű mindenki tudja. Tényleg. Nem reklámozni akarom, én gyűlölöm de tény: ha jól csinálod végtelent meglehet keresni.

és az melyik?
mert elég sok a szélhámos és ált.páran felül keresnek a többi csak dolgozzon

OVB?

Az kifejezetten egy komplex munka, de fix fizu 0 !
Nincs bajom vele, aki tudja csinálja, lehet én vagyok bátortalan, de nem merek belevágni, van bőven fizetnivalóm+

Ahan, igen, jól lehet pénzügyi területen keresni, én is számláztam havi 1 millát is!
Aztán amikor jön a visszaírás, az is roppant kellemes! Én ma már semmilyen hárombetűs céghez köszi, de nem megyek!
Magyar kisvállalkozóknál szintúgy ez a helyzet! Felépíted a cégét, aztán repülsz!

Oldalak