Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján az informatika és telekommunikáció területén is jól elkülönülnek a fizetési szintek a közép- és felsőfokú végzettségűek közt. Az informtikusok jövedelme a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező, de Budapesten kiemelkedően magas fizetést lehet kapni. A középfokú végzettségűeknél vidéken a jellemző informatikus jövedelem 190.000 Ft, Budapesten 367.000 Ft.
A diplomás informatikusok esetében Budapesten 450.000 forintos, vidéken 290.000 forintos bruttó fizetés fordul elő leggyakrabban. A vezetői fizetések szintén rendkívül kedvezők más szakmákhoz képest.

A telekommunikációs szektorból főleg budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat. Itt középiskolai végzettséggel 250.000 forint a jellemző fizetés, felsőfokú végzettséggel 430.000 forint. Vezetői beosztásban 550.000 forint körüli fizetést lehet elérni.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

Feldolgozott adatok:

Informatika, középiskolai végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 190.700 135.100 - 308.200
Budapest 367.700 269.700 - 456.700

 

Informatika, felsőfokú végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 289.250 218.200 - 358.300
Budapest 448.700 341.000 - 580.400

 

Informatika, vezetői pozícióban, vagy vállalkozó

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, középvezető
(Budapest)
708.500 574.600 - 872.000
Csoportvezető, középvezető
(Vidék)
456.000 321.600 - 507.300
Vállalkozó
(Vidék és Budapest)
779.000 397.125 - 1.312.500

 

Telekommunikáció, Budapest

Végzettség/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középiskola, beosztott 250.700 110.000 - 575.000
Felsőfokú végz., beosztott 433.200 341.900 - 524.400
Csoportvezető/Osztályvezető 547.200 402.000 - 599.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok! 5 év C++ tapasztalattal Bp-en milyen havi fizetési igény számítana átlagosnak manapság? (bónuszt, cafeteriát nem számítva)

800+, kis szerencsével jó nyelvtudással és valódi hozzáértéssel 1 millió is lehet.

Hahaha
OFF
https://www.hrportal.hu/hrblog/present-perfect/jajj-ne--mar-megint-csapatot-epitunk__33_-20190326.html
ON

Sziasztok!

Senior QA

- 6+ év tapasztalat
- Vidéki megyeszékhely, nagy multi
- ISTQB-CTFL, ISTQB-Agile, ISTQB-TA, ISTQB-TM és IREB-CPRE vizsgák
- Projekten belül viszem a tesztelést, 4 embert koordinálok (2 manual QA, 2 automatizáló külföldön)
- Főleg, de nem kizárólag webes technológiák és backend amivel foglalkozok, meg ugye mindennel ami a teszteléshez kell

br. 450 + 30 cafeteria

Elég kevésnek érzem. Tervezek váltani Budapestre, jó lenne végre magasabb szinten foglalkozni a teszteléssel.
br. 900 - 1M között szeretnék kapni, a legtöbb fejvadász szerint abszolút reális.

Ti mit gondoltok?

Ez szörnyen kevés. Bp-nem egy kezdő gépész, villamosmérnök ismerősöm kezdett már bruttó 450-el. Ezt kelet vagy nyugat Mo-n kapod? Meg jelezted nekik, hogy elégedetlen vagy a Béreddel? Itthon küzdeni kell érte, mert ha nem akkor kihasználnak.

Kelet Mo. Sajnos általánosan elmondható errefelé, hogy a bérek nem követték a piaci trendeket.
Nem jeleztem, mert tudom, hogy amit emelnének az gyakorlatilag semmi és a szakmai lehetőségeken amúgy sem javítana. Eljött az idő, hogy váltsak.

Hejj-hejj!

Saját tapsztalat: kérj emelést attól függetlenül, hogy elhatároztad, hogy mész.
Úgyse adják meg, amit kérsz, de ha a felét megkapod, azokban a hónapokban is amíg keresel, miért hagynál pénzt az asztalon?
Ha meg elmész, nem kell rosszul érezned magad, hogy emelést kaptál, hiszen nem abban egyeztetek, hogy ezért maradsz, hanem hogy emelést kapsz a mostani munkád miatt. Visszanézve én örülök, hogy így csináltam, mert a keresés alatt is többet kaptam, mint előtte, utána meg tudtam mondani, hogy ennyit kértem, nem adtátok, megyek...

Sziasztok!

Budapesten vagyok egy autóipari vállalatnál 1,5 éve. (Előtte 1 évig dolgoztam másik autóipari cégnél gyakornokként tesztelési területen).

Jelenleg rendszerszintű teszteléssel foglalkozom, végzettségem informatikus azon belűl pedig jármű szakirány.(Bsc)

Az utobbi 1 évben 2 ember helyett dolgozom átlagban napi 9-10 órát, sokszor hétvégén is. (Munkámmal megvannak elégedve)

Bruttó 510 ezer forintot kapok, szeretnék év végén bruttó 670 ezer forintot kapni. Szerintetek mennyire reális? Mennyit kérhetnék?

András, a helyedben nem igazán pattognék. Br 510 nagyon jó autóiparban és olyan juniort, mint te, könnyen felvesz a céged. Egy hasonló helyen dolgozom menedzserként és valaki hasonlóan "próbálkozott" nálam - hát nemhogy fizetésemelést nem kapott, de a bónuszába is beleszámítottam, hogy kifele kacsintgat. És amikor előléptetésről volt szó - ahol 20-25% fizetésemelés is történik - sejtheted, hogy az illető nem volt rajta a listán...

Gondold végig, hogy tényleg el akarod-e égetni a jóindulatot a cégednél és hogy mit érnél el ezzel.

Milyen példaértékű menedzseri hozzáállás. Ahelyett, hogy támogatnánk a junior kollégát a kívánt bérigény elérésében, inkább belerúgunk egyet. A te csapatodban sem szeretnék dolgozni.

Ő kérdezett, a másik pedig válaszolt, amivel én is egyetértek.30% sok. Kicsi az esély, hogy megadják,hacsak nem speciális tapasztalatot igényel.Ilyen "ha nem adtok többet elmegyek" felkiáltásra jó esetben kap 5%-ot, ha meg vannak vele elégedve....

Nem a konkrét százalékra reflektáltam, hanem a hozzáállásra.

Lehet, neki ilyen a stílusa.Azért ne feledjük el, hogy vannak itt tapasztalt vezetők és zöldfülű kezdők akik azt hallják mindenhonnan hogy mérnökhiány van...ja persze.Mérnök van,mindenki lesi az állásokat, aki tud az vált többért.Be kell dobni a 30%-ot aztán a válasz után lehet dönteni, hogy marad-e vagy keres máshol.

Nincs még 2 év tapasztalatod sem, 670k esélytelen kategória, nem csak ennél a cégnél, de sehol máshol nem fogsz ennyit kapni, főleg tesztelőként.

A túlórát amúgy kifizetik? Cégen belül 30% emelés teljesen irreális, ennyit nem fogsz kapni soha, főleg nem egy éven belül. Ha nagyon elégedetlen vagy, válts, ha nem, akkor pedig ne tegyél bele napi 9-10 órát és élj vagy képezd magad.

Sztem meg siman kaphat. En is kaptam mar nem 1* 30% emelest.

Miről indult? És hányszor pontosan? Hány év alatt? Milyen cég? Milyen pozíció? Mennyi bekerülő tapasztalattal?
Elhiszem, hogy akadnak ritka kivételek, de a cégek nem osztogatnak 30% emeléseket egészen egyszerűen azért, mert fenntarthatatlan. Kíváncsi lennék a te kivételed történetére.

Szevasztok!

Van itt aki esetleg Digitális Oktatási Project fejlesztésben dolgozott már? Szerintetek egy project vezetője ként mi a reális fizetés ha egy 2-3 éves projectet biznak rád?

Előre is köszi. :)

4 éve dolgozok vidéken a jelenlegi állásomban webfejlesztőként. Az első 1.5 évben egyszerű dinamikus weboldalakon dolgoztam (php, html, css, js, smarty, git, postgres). Utóbbi 2.5 évben egy React alapú nagyszabású oldalon dolgozok (react, clean code, code review) és egyben menedzselem a projekt fejlesztését és a többi fejlesztő munkáját. 4 év szakmai tapasztalattal rendelkezem, az angolom, beszédet leszámítva használható munkahelyen, a beszéd is csak azért nem, mert nem volt alkalmam gyakorolni.
Jelenleg bruttó 280-360 között keresek.
A jelenlegi szintemen érdemes keresni ennél fentebb és ha igen, mi az a keret, amin belül érdemes lenne kérnem ajánlatokat?

Pontosan 10 éve pályakezdőként kaptam ennyit egy vidéki autóipari cégnél. Ha hajlandó vagy ingázni vagy költözni akkor kereshetsz többet (600-800). Bizonyos régiókban viszont ez a bérszint ma is, teljesen mindegy milyen technológiákkal dolgozol vagy hány éve vagy a szakmában.
El kell dönteni, hogy mi a fontosabb....

Szegeden juniorként 1 év tapasztalattal keresek bruttó 400-450 körül.

10 éves tapasztalattal rendelkező .NET fejlesztőnek melyik cégeket ajánalanátok? (BP)
Hogy látjátok a munkaerőpiacot most, hogy a nyár elkezdődött?

Betsson Group-nál is keresnek .NET-eseket, ha az elosztott rendszerek/RabbitMQ/Kafka/microservices érdekes számodra!

Dealogic. Nyáron pangás van, kisebb a verseny, jobban örülnek a jelentkezőknek szerintem.

szerintem a .net mar elegge haldoklik, vannak cegek akik persze meg fejlesztenek .netben de ha valami izgibbet akarsz mint APIkat lapatolni, akkor sosem keso voltani

es akkor szerinted mire valtson?

Sziasztok,

Budapesten melyik cégek adnak benefitként RSU/stock optiont senior fejlesztőknek, illetve kb mekkora értékében? LogMeIn, Prezi, Whitepages, Instructure, Cloudera(?), Transferwise(?), mik vannak még?

Köszi

úgy tudom a cognex is ad bizonyos idő után
off - kicsit túl erős ezen az oldalon a captcha, a kisbetűk nagybetűk miatt

Cloudera ad

https://www.hays.hu/cs/groups/hays_common/@hu/@content/documents/digitalasset/hays_2396534.pdf

Oldalak