Fizetések az adminisztrációs és asszisztencia munkakörökben

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján az adminisztratív munkakörökben jól elkülönülnek a fizetési szintek a közép- és felsőfokú végzettségűek közt, illetve aszerint, hogy kistelepülésen, vagy nagyvárosban van a munkáltató.
Általános iskolai végzettséggel egyre kevésbé jellemző a munkavállaás adminisztratív munkakörben, még a legkisebb településeken is. A beküldött adatok mennyisége nem teszi lehetővé a jellemző fizetések pontos meghatározását, de általános iskolával általában minimálbérre lehet számítani, ezt néhány ezer forinttal meghaladó fizetést legfeljebb nagyvárosban adnak.
Középfokú végzettséggel vidéki kisvárosokban, községekben jellemzően a bérminimum alatt marad a fizetés (124.000 Ft), a közepes és nagyobb vidéki városokban 140.000 forint körüli, Budapesten 190.000 körüli fizetést lehet elérni.
A diplomások esetében is érezhető a különbség a bérekben a település méretétől függően. Községben, kisvárosban 137.000 a jellemző fizetés, nagyobb városokban 161.000 Ft, a fővárosban azonban van esély a 230.000 forint körüli bérre is. (Ld. lenti táblázatok.)
Vezetői fizetlésekre nem érkezett értékelhető mennyiségű adat a beküldött kérdőívekből.

Jellemzően nők küldtek be adatokat (90%). Egyéb szektoroktól eltérően nincs jelentős eltérés a nők és férfiak által elérhető fizetésekben.

Egyéb juttatások:
Rendszeresen előfordul természetbeni juttatás havi 5000-10.000 forint körüli összegben.
Minden negyedik munkavállaló jelezte, hogy kap jutalmat, éves prémiumot is, ez jellemzően a havi fizetésnek megfelelő összeg.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel:

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Kisváros, község 124.300 109.500 - 165.500
Vidéki város 142.500 133.000 - 171.000
Budapest 190.750 142.300 - 231.690

Megj.: a 2016. évi minimálbér havi 111.000 Ft, a garantált bérminimum havi 129.000 Ft

 

Felsőfokú végzettséggel:

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Kisváros, község 137.300 110.000 - 151.000
Vidéki város 161.900 133.000 - 205.200
Budapest 228.000 171.200 - 298.400

Megj.: a 2016. évi minimálbér havi 111.000 Ft, a garantált bérminimum havi 129.000 Ft

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Erdekes szamok es nagyon alacsonyak, most nezegettem iroda vezetoi allast, de ezek a szamok elkeseritenek.. sima it service deskeskent keresek netto 239.400at ugy hogy még probaidon vagyok..

Sziasztok! Utazási irodai asszistens kb mennyit keres vidéki városban( nettóban) valamint cafeteriát adnak e? Középfokú végzettség az elvárás, kb mennyit érdemes kérnem az interjún? Köszönöm előre is!!

Érettségivel, ügyintéző titkár végzettséggel szeretnék munkát találni, gyakorlatom nem sok van sajnos, mert inkább eladóként dolgoztam. A kérdésem az lenne hogy mire "gyúrjak rá" hogy ebben a munkakörben találjak állást. Tanulnék is.
De nen tudom hogy mit.

Sziasztok,
Szerintetek mennyi az ideális bérigény 8 évnyi irodai tapasztalattal ebből 3 Irodavezetői a többi titkárnői és ügyintézői munkakör volt. Társalgási angollal és középfokú végzettséggel plusz van egy OKJ gazdasági informatikus végzettségem is. Irodavezetői állásra jelentkezek többnyire olyan helyre ahol középfokú végzettség elegendő nem kérnek diplomát. 2 év kihagyás után újra állást keresek és nem tudom mi lenne az ideális bérigény...elég sok helyről vissza se hívnak és gyanítom a fizu igény miatt.

Szia, az irodavezetői állás nagyon komplex. Ha jó vagy és tényleg hozod a maxot, akkor a nettó 200e Ft körüli fizetés teljesen reális, véleményem szerint. Ha inkább lazázós vagy, a munka lazább, akkor 170-180 között.

Budapest - Adminisztrátor

Középfokú végzettséggel, biztosítási hatósági vizsgával 26 évesen keresek most, nettó 200 ezret.

Nincs nyelvvizsgám, sem diplomám még is el tudtam érni szerintem legalább is egy versenyképes fizetést, persze ez igényektől is függ. Sok embert ismerek, akiknek még 5-600 ezres fizetés sem elég, mert fel élik, csak sajnálni tudom őket.

5 éve vagyok a cégnél, most kaptam 40 ezer ft emelést, viszont nap 5-6 órát kell dolgoznom, így mellette bármire jut idő.

Szia! Nem keresnek véletletül hozzátok hasonló munkakörbe ugyancsak hasonló végzettségekkel adminisztrátort??? Munkát keresek, és már minden jobb lenne ami nem netto 100ezer ft... :( és nem ezért költöztem pestre. :( jelenleg recepcios-pénzügyes-számlázó-adminisztrátor-kb.mindenes vagyok egy rendezvényszervező cégnél.. :/
dorcsikk@g.m.a.i.l.c.o.m

Szia! Egy ilyen munka engem is érdekelne, megkérdezhetem, hogy ez melyik cég?

Kisváros, Tolna megye...Bruttó 145.000, cafetéria nincs, utazási költségtérítés 2500 Ft, egész éves jutalom 15.000 Ft.Érettségivel, középfokú szakmai végzettséggel, nyelvvizsgával 95 ezret viszek haza...Feladataim az idegennyelvű kapcsolattartás szóban és írásban, termelésvezető munkájának segítése ( és helyettesítése), táblázatok kezelése.Plusz ami adódik...

Én Dunaharasztiban nézetettem az állásokat irodai adminisztratív munkakörben, 8 órában, középfokú végzettséggel, alap angol nyelvtudással. A legrosszabb ajánlat amit kaptam: havi NETTÓ (nem bruttó) 180.000 + 40.000 caffetéria. PRÓBAIDŐRE.
Azzal, hogy ilyen, a valóságot nem tükröző adatokat raktok fel, a jelenlegi munkaadómat abban a rózsaszín világban tartjátok, hogy versenyképes a jövedelmem. Ezért nem kapok béremelést. Igazából kiszúrtok a munkavállalókkal. Velem is.

Ebben nincs semmi rózsaszín! És ha hiszed, ha nem boldog lennék a fizetéseddel!
Itt a valóság; érdemes tájékozódni!!!
http://mindenegyben.net/a-kozalkalmazotti-bertabla-20172018-ban-hogyan-valtozik-47761

Becsüld meg!
Közalkalmazottként, egyetemi diplomával, középfokú nyelvvizsgával adminisztratív munkakörbe bruttó 171.000 a fizetés mindenféle juttatás nélkül (ha kezdő vagy, ha lehúztál már akár 15 évet). Az ember örülhet, ha a távolsági bérletét térítik, vagy esetleg némi üzemanyag térítést kap.

Bezony, ez a valo vilag ecsem! A te bered sajnos teljesen versenykepes.

Jogi asszisztens vagyok szakirányú végzettséggel, diplomával több mint 5 éves tapasztalattal Budapesten. Nyelvtudás nem kell. Nettó 162.000,- Ft (ez bruttó 245.000,- Ft) a bérem. Utazást fizetik, kafetéria van, az nem sok. Év végi prémium van. Évek óta nem emelkedett a fizetésem.

Bruttó 262 000 HUF / Hó. Két diplomával két nyelvvizsgával rendelkezem, vakon gépelek van munkatapasztalatom és Bp-en élek. Ami még rájön a havi fizetésre azaz étkezési támogatás 12 000 HUF/ hó, valamint a bérletet is fizetik. Van 13. havi fizetés és beiskolázási támogatás gyerekenként 33 300 HUF .
Egyéb tanfolyamokra is van lehetőség a cégnél, amennyiben a cég érdekeit szolgálja. Mindenkinek kitartást az álláskereséshez.

Szia :)
Irodai asszisztens szakma megszerzése után merre lehet tovább menni főiskolára? Ha önkormányzatra szeretnék menni majd dolgozni

Most keresek állást, mindenhol kérik a bérigény feltüntetését, van gyakorlatom, de évek óta külföldön dolgoztam, nem tudom, hogy jelenleg milyen összeget reális ezen a területen megjelölni, kérlek segítsetek

Sziasztok! Szerintetek mennyit keres egy üzemvezető asszisztens? Hétfőn megyek interjúra és jó volna tudni. (Nyugat-Magyarország, város, külföldi cég) Előre is köszi a válaszokat!

Asszisztensi fizetések nagyon változatosak. Véleményem szerint egy magasabb bér nem végzettség függő, sokkal fontosabb a szakmai tapasztalat, a tárgyalóképes nyelvtudás, a megjelenés és a szerencse - hogy az ember bekerüljön egy olyan munkahelyre, amely már jól mutat az önéletrajzban és vonzó a következő munkáltatónak. Az asszisztensi munkakör nagyon változatos, pl. a szakmai asszisztensek (jogi, marketing, logisztikai, pénzügyi) elengedhetetlenek egy-egy szakmai csapat működéséhez. Az adott szakmának az ismerete itt elengedhetetlen, hiszen a többiek keze alá kell tudni dolgozni. Ez a szakmai ismeret magasabb fizetéssel is jár, amely viszont idomul a többiek fizetéséhez. Vannak a személyi asszisztensek, akik olyan -sok esetben igen bizalmas- információkkal dolgoznak, amely érték. Ezt is még kell fizetni és jó esetben bele van árazva a fizetésbe is. Mivel a személyi asszisztens a főnöke jobb keze, sokrétű tudással kell rendelkeznie, sok esetben jobb nyelvtudással, mivel a főnök levelezését is ő kezeli. Sok munkahelyen kimarad egy menedzseri szint és a személyi asszisztensre delegálnak olyan feladatokat, amelyek nem asszisztensi felelősségi szintű munka. Jó esetben ezt is beárazták a fizetésbe. Ezért lehet személyi asszisztensként esetleg magasabb bért elérni. Összegezve véleményem szerint ha valaki jól fizető asszisztensi állást szeretne: legyen kifogástalan a megjelenése, beszéljen legalább angolul folyékonyan, egyéb nyelv plusz, legyen határozott a fellépése, hogy a főnöke, csapata érdekeit jól tudja képviselni, könnyen teremtsen kapcsolatot, legyen elhivatott és tettre kész. Az asszisztensek értékét az növeli, hogy mennyi feladatot tud átvállalni a főnökétől vagy a csapattól.

Nettó 92.000 ft-t keresek napi 8 órás munkakörben +5000 ft kajajegy. Ezenkívül semmi juttatás. Hálapénz havi max 1-2000 ft vagy lejárt bon-bonok. Ebédidő, reggeli nincs. 10 percenként vannak végig beosztva a betegek és ezen felül kb. napi 5-10 sűrgöst kell ellátni. A betegek folyamatosan szidnak minket és ha csúszúnk az idővel. Túlórát nem fizetik ki viszont bennt kell lenni amíg beteg van. Hetente 1 hosszú nap megállás nélkül (7-21-ig) amit megint nem fizetnek ki "lecsúyztathatjuk" szabadnapként, amit persze megint nem tudunk megtenni mivel mindig kevés az asszisztens. Beléptető kártyánknál 3 perc késést is levélben indokolni kell, különben levonnak a fizetésből, viszont ha a csipkártyát 1-2 órával a munkaidő után húzzuk le az senkit nem érdekel. Betegek beszélnek a munkaszeretetből való dolgozásról-aki nem ezért dolgozik már rég nincs az egészségügyben, kettő:munkaszeretetből nem tudom etetni és iskoláztatni a két gyermekemet-de azt az emberek többsége elfelejti, no meg azt is, hogy mi is emberek vagyunk.

a nettó havi 92 000 ft jövedelemből kimaradt, hogy ebbe benne van már a minimálbérre kiegészítés és a délutáni pótlékok, nem ezen felül adják! Gyerekek étkeztetése havi ovóda 14000-iskola 15000 ft +bérlet 13000 (még egy gyereknél). Ez eddig 42 000 ft. A többit be kellene osztani itthoni kajára, rezsire (50-60 000) és különórára illetve osztálypénzre.Lehetetlen!

Sziasztok!

Én egy építőipari generálkivitelezői cégnél vagyok marketing menedzser és személyi asszisztens, felsőfokú végzettséggel és keresek havonta 100.000 Ftot, ezen felül semmit.

Ezt mondanám inkább nem soknak.

Ja az kimaradt, hogy 50.000 Ft+ rezsiért találtam lakást, amire fizetek havonta 80.000 Ftot.
De a hideg hónapokban elmegy 85-90 is.
20.000 Ftból nem sokra megy az ember úgy gondolom.

netto 180 000 ami késöbb (próbaidő után) 250 000 lesz egy érettségim van és ennyi... asszisztense vagyok egy nemzteközi cég ügyvezető igazgatójának

Szia, hol találtad ezt a munkát??:)nekem is jól jönne egy ilyen!

Sziasztok! Az érdekelne, hogy a kb. mennyi lehet a fizetése egy titkárságvezetőnek egy osztrák kereskedelmi bank budapesti székházában? A feladatkör a teljeskörű vezetői asszisztencia lenne, elvárás a felsőfokú végzettség, erős középfokú angol nyelvtudás és 2-3 éves multis tapasztalat.

Multinál dolgozom már 5 éve, nettó 139.000,- Ft-ot kapok, a cafeteria 10.500,- Ft. Évente egyszer kapunk "bónuszt", ami 60.000,- Ft és 80.000,- Ft között mozog, az éves teljesítménytől függően.

Az éves cafeteria 126.000,- Ft.

Multinál könyvelői pozícióban dolgozom. Diplomám nincsen csak felsőfokú képesítésem, de az sem szakirányú. 20 év munkatapasztalatom van. Új munkaerőként bruttó 200 a fizetésem, melyből nettó 130-at kapok. Középfokú angol nyelvvizsgám van. A nyelvet napi szinten használom írásban, ritkán szóban. A munkakörömhöz a diploma vagy a szakirányú végzettség nem volt elvárás. Régi dolgozók ugyanezen cégnél, ugyanerre a munkára bruttó 300 feletti bért kapnak jelenleg, diplomától függetlenül. Huszonéveseket kb. br. 160-180 ezerrel vesznek fel. Cafeteria évi 350.000.-Ft, ami a 6 hónap próbaidőre nem jár. Túlóra rendszeres.

Ez véletlenül nem egy fehérvári cég?

Oldalak