Fizetések a banki, biztosítási szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján a banki és biztosítási szakterületen a jövedelmek a többi szektorhoz képest mindenhol igen kedvezők, de a legjobb fizetéseket Budapesten lehet kapni.
A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel vidéken 165.300 forint, Budapesten 228.900 forint.
Felsőfokú végzettséggel vidéken 270.000 forint körüli fizetés érhető el, itt a fizetés mértékét kevéssé befolyásolja a diploma szintje, felsőfokú képesítéssel, főiskolával és egyetemi diplomával is hasonló fizetések érhetők el. Budapesten már jobban differenciálnak a diploma szerint: felsőfokú képesítéssel 256.000 forint, főiskolával 353.000 forint, egyetemi végzettséggel 440.000 forint a jellemző fizetés. Tehát akinek jobb diplomája van, érdemesebb Budapesten állást keresnie.
A vezetői fizetések is igen kedvezők más szakmákhoz képest, az osztályvezetők, középvezetők jellemző bére félmillió-egymillió forint körüli tartományban mozog. (Felsővezetői szintről nem kaptunk értékelhető mennyiségű adatot.)
A bank/biztosítási szektorban nagyon megéri az idegen nyelvek ismerete: a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökben 850.000 forint a jellemző, míg a nyelvtudást egyáltalán nem igénylő pozíciókban 250.000 forint a jellemző fizetés.

Egyéb juttatások:
Az esetek több mint felében előfordul éves prémium, jutalom, ennek összege jellemzően több, mint egy havi fizetés. Természetbeni juttatásról az adatközlők zöme (4/5-e) bebeszámolt, jellemzően 20.000-25.000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 165.300 160.600 - 234.300
Budapest 228.900 200.000 - 288.700

 

Felsőfokú végzettséggel Budapesten

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfokú képesítés 256.000 196.200 - 337.500
Főiskola 353.400 246.200 - 479.600
Egyetem 440.000 341.000 - 554.300

 

Felsőfokú végzettséggel vidéken (felsőfokú képesítés, főiskola és egyetem)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfok, Főiskola, egyetem 269.300 189.900 - 335.200

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, osztályvezető 545.000 456.000 - 966.720
Középvezető 824.400 609.400 - 1.130.300
Felsővezető n.a. n.a.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok!
Tapasztalat alapján kérnék tanácsot! Jelenleg államigazgatási szervnél dolgozom lassan 1 éve jogi előadóként. Nettó 130 ezer ft a fizetésem, amiből Budapesten megélni rettentően szűkös jelenleg. Gondolkodom a váltáson, többek között a banki szektoron. Általánosságban ott van esély nagyobb fizetésre? Jelenleg csak követeléskezelési munkatárs állást találtam, ez is fizetne annyira jól mint mondjuk egy egyértelműen jogászi állás banki területen? Köszönöm előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatát velem!

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy részmunkaidős penztaroskent (4 órás) bankban kb. milyen fizetési igényt érdemes mondani? Cafeteriaval.. Köszönöm.

Szia teljes munkaidőben olyan 200-250 nagyon max 300e ft bruttó fizukat adnak szóval ennek a fele br 100-150 ezer de próbálj meg többet kérni és nem elmenni dolgozni szarér hugyért kérj br 200at hátha megadják kivéve ha éhendöglesz ha nem találsz munkát most mert akkor br 70et mondj.

Kontrollerként dolgozok Budapesten egy közepesen nagy vállalatnál br 250ezerért meg 20ezer kafetériáért egy közepesen méretű cégnél. 25 évesen 2éve MSC diplomával (BGE gazd men). ismerőseim 31 és 35évesek 8 és 12 éve kezdek tehát 2005-ben és 2009-ben kezdtek dolgozni közgáz diplomával br 270-ért meg 320-ért de mivel mindenki közgazdásznak tanul a válság óta nem nőnek inkább csökkennek a bérek komolyan fontolgatom hogy külföldre megyek venéglátózni ennek a 180 nettónak a háromszorosáért szerintetek???

Sokkal többért el tudnátok menni, nézzétek meg a hayst. Duplázás mindenkinek lehetséges, sscben a droidok 350bruttóval kezdenek.

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy OTP Faktoring által követeléskezelési munkatárs kb. mennyit kereshet? Nem tudom, hogy érdemes-e beadni a pályázatot.(Felsőfokú végzettség kell hozzá és Jogi diploma előnyt jelent, ez nekem megvan + kb 10 év ügyvédi irodában szerzett tapasztalat) ....és vidéki (Kecskemét) kirendeltségről lenne szó.
Válaszokat előre is köszönöm!

Szia!
Nekem egy ismerősöm dolgozott ebben a pozícióban Budapesten. Jogi diplomával, szakvizsgája is van, középfokú aktív angol (amit nem használ semmire) és több év tapasztalata volt olyan ügyvédi irodánál, ami követeléskezeléssel foglalkozott.
Rengeteg túlóra van és így keresett netto 170 ezer körül+cafeteria. Szerintem ez egy jogásznak elképesztően kevés.
Azt mondta, hogy van teljesítménybér is, de amire kapná, arra egyszerűen nincs ideje vagy ha van is, utána nem rendesen számolják el. Szóval amiatt nem éri meg túlórázni.

Sziasztok!

EOS Hungary-nál (követeléskezelés) mennyi lehet a reális bruttó bérigény jogi előadói poziban?

Köszi a válaszokat!

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata,hogy a pénzügyi-biztosítási szektorban panaszkezelőként mennyit lehet keresni?

Sziasztok!
Valakinek van munkavállalóként tapsztalata az Oney-nál? Középfokú végzettségem van + MNB vizsga. Egyetem befejezése előtt gondoltam szert tehetek egy kis gyakorlatra náluk. Bárkinek, bármi infója van róluk szívesen fogadom.

Egykori kollégám dolgozott az Oneynál, talán 1 évig se bírta, folyamatosan túlterhelték, reggel 8-tól este 8-ig elvárták, hogy benn legyen. Állítólag a francia cégekre itt Mo-on ez jellemző. Végül ő mondott fel, mert már az egészsége kárára ment...

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, hogy premium szegmensben bankonként milyen jövedelmek jellemzőek?

Köszi:)

Jellemzően 330-400 bruttó között tapasztalattól függően. Ezen kívül bankja válogatja a havi illetve féléves jutalék/bónusz kifizetés mértékét. Ennek nagyon nagy a szórása, 0-2 millió között is lehet évente.

Tudna vki fenti állásra átlagbért mondani? 10 év gyakorlattal pályáznék, viszonylag jól keresek most is, de nem tudom, hogy az otp faktoring mennyit ad egy ilyen pozícióra. Köszi előre is.

br 250-280e Ft, plusz bónusz (ösztönző), amivel szívóznak..
droidképzés folyik, az emberek ha tehetik még a próbaidő alatt menekülnek... ha leírnám a sztorim (ennek a sokszorosát kereshettem volna) rámismernének, így nem folytatom :)

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy (Lean) projekt menedzserként mennyit lehet keresni, 2-3 év tapasztalattal?
Köszi!

Hali!
Melyik megyében töltötted el ezt a 2-3 évet?

Sziasztok !
Tudja valaki, hogy a K&H-ban univerzális tanácsadóként mennyi lehet a bruttó fizetés?
Nem tudom, jelentkezzek-e, mert jelenleg elég jó a fizum egy vállalkozásnál, de szívesen kipróbálnám magam ismét a banki szakmában. Köszönöm.

Tapasztalattal rendelkező Bruttó 240-260e+cafeteria.

vidéken uni1 kb br200-250

Sziasztok!
K&H-hoz ( Budapest) jelentkeztem kárügyintéző pozícióra, elvileg fel is vettek, az ajánlatuk: nettó 133.000 Ft. Ez az összeg messze nem éri el azt, amit már 15 éve is megkerestem ugyanilyen munkakörben. Sok év tapasztalattal, egyetemi végzettséggel megalázónak tartom ezt az összeget.

Jobban jártatok, hogy visszamondtátok, egy igazi kis magyar maszek cég csak Bank ott van a neve végén. Hozzátenném, hogy elég belterjes is és hamar beleunnátok. Kb. csak a szecska marad ott, mert az értelmes emberek elhúztak már. :\

Hát az nagyon kevés nettó 133.000 plusz sok tapasztalattal és egyetemi diplomával. Ebből hogy lehet megélni Budapesten ?????????? Könyörgöm. Nekem is ilyen összeggel akarják kiszúrni a szememet :(

Szia Niki! Nekem is ugyanennyit ajánlottak kintlévőség kezelői állásra a K&H Bank. Bruttó 200.000,- Ft ami nettó 133.000,- Ft. Úgy hogy 20 éves banki tapasztalatom van.

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a CIB-nél kinek milyen tapasztalata van a munkával kapcsolatban? Mi a pozitív és mi a negatív benne? Valamint, hogy mennyi az átlag fizetés egy lakossági tanácsadónak és mennyi egy vállalkozónak? A válaszokat előre is köszönöm!

Mennyit keres Budapesten OTP Ingatlanközpontnál egy adminisztrátor? Munkaidő hogy alakul?

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy felsőfokú végzettséggel, félév banki tapasztalattal vidéki fiókban kisvállalati tanácsadóként vagy lakossági hitelreferensként mennyit lehet keresni az MKB BANKBAN.
Minden információt szívesen fogadok és várom a segítséget!
A válasz sürgős és fontos lenne!

Sziasztok, érdeklődnék, hogy van e valakinek viszonylag friss infója arról, hogy CIB bankban pénztároskent mennyit lehet keresni? Köszönöm!

Szia 150 000Ft-ot kap aki 10eve ott van..

Az szerintem elég kevés, főleg aki 10 éve van ott..

Oldalak