Fizetések a banki, biztosítási szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján a banki és biztosítási szakterületen a jövedelmek a többi szektorhoz képest mindenhol igen kedvezők, de a legjobb fizetéseket Budapesten lehet kapni.
A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel vidéken 165.300 forint, Budapesten 228.900 forint.
Felsőfokú végzettséggel vidéken 270.000 forint körüli fizetés érhető el, itt a fizetés mértékét kevéssé befolyásolja a diploma szintje, felsőfokú képesítéssel, főiskolával és egyetemi diplomával is hasonló fizetések érhetők el. Budapesten már jobban differenciálnak a diploma szerint: felsőfokú képesítéssel 256.000 forint, főiskolával 353.000 forint, egyetemi végzettséggel 440.000 forint a jellemző fizetés. Tehát akinek jobb diplomája van, érdemesebb Budapesten állást keresnie.
A vezetői fizetések is igen kedvezők más szakmákhoz képest, az osztályvezetők, középvezetők jellemző bére félmillió-egymillió forint körüli tartományban mozog. (Felsővezetői szintről nem kaptunk értékelhető mennyiségű adatot.)
A bank/biztosítási szektorban nagyon megéri az idegen nyelvek ismerete: a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökben 850.000 forint a jellemző, míg a nyelvtudást egyáltalán nem igénylő pozíciókban 250.000 forint a jellemző fizetés.

Egyéb juttatások:
Az esetek több mint felében előfordul éves prémium, jutalom, ennek összege jellemzően több, mint egy havi fizetés. Természetbeni juttatásról az adatközlők zöme (4/5-e) bebeszámolt, jellemzően 20.000-25.000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 165.300 160.600 - 234.300
Budapest 228.900 200.000 - 288.700

 

Felsőfokú végzettséggel Budapesten

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfokú képesítés 256.000 196.200 - 337.500
Főiskola 353.400 246.200 - 479.600
Egyetem 440.000 341.000 - 554.300

 

Felsőfokú végzettséggel vidéken (felsőfokú képesítés, főiskola és egyetem)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfok, Főiskola, egyetem 269.300 189.900 - 335.200

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, osztályvezető 545.000 456.000 - 966.720
Középvezető 824.400 609.400 - 1.130.300
Felsővezető n.a. n.a.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok! Tudja valaki hogy most milyen fizetések vannak a Raiffeisen banknál banki pénztáros pozícióban? Köszönöm.

Sziasztok!
Mennyi a próbaidő a Takarékbanknál?
Köszi előre is.

Sziasztok!
A Sberbankban mint tranzakciós ügyintéző pozícióra mekkora bruttót lehet kérni? Tranzakciós ügyintéző =pénztáros ???

Köszönöm

Sziasztok, érdeklődnék, hogy CIB bankban a pénztárosok kb. milyen fizetések vannak és ragaszkodnak e az értékesítéshez? (rmidő)-most úgy láttam rövidített 5 órás. Uez a kérdés a Budapest Banknál (teljes midő). Köszönöm szépen.

Sziasztok!

Tervezem, hogy egyetemre megyek 2021-ben, szeretnék banknál elhelyezkedni. Dolgoztam egy oylan 1,5 éve teleofnos ügyfélszolgálaton bankban, de az nem az én világom, most teljesen más szektorban vagyok. Raiffeisen, BB, UniCredit és CIB ami megfogott valahol. A kérdésem, hogy ha Náluk sikerül a kötelező szakmai gyakorlatot elkezdeni mire számíthatok. Van valakinek tapasztalata, illetve mennyire nehéz dolga van egy pályakezdőnek ott? Nyílván tapasztalatom bankokról van amit 1,5 év alatt összeszedtem de diplomás pozicióhoz nem lesz kimondott tapasztalatom.

Szia,

Én BCE BSc gazdmen utolsó félévében mentem gyakornoknak az egyik általad említett bankhoz. Felvettek, de nem nagyon lehetett fejlődni, mert szakmai munkát nem nagyon adtak.

Sziasztok!
Raiffeisen pénztáros fizetés és feladatok iránt érdeklődöm. Mennyre kell értékesíteni és milyen bérre+ cafeteriára lehet számítani?
Köszönöm

Sziasztok! Érdeklődöm milyen a fizetés és az elvárások?

Erdeklodnek Kelet M.O on. Egy takarek bankba mennyi br.fizetesi igény a reális. Pszáf és Bizti közvetítői megvan. Értékesítési gyakorlat van. Mindé pénzügyi mind bizti. Eddig havi 400e nettó megvolt .de elfáradtam vallani kellene.

Így van takarékba ne menjél. Fapados minden+plusz a fizu is katasztrófa. Nettó 400-as fizut esetleg prémium bankárként vagy jelzálogosként tudod hazavinni jutival együtt, de akkor ügyesnek kell lenned.

Elég keveset fizetnek, nevetségesen gyenge fizetések vannak a Takarékbanknál. A banki szféra alja.

Takarékbanknál szerződés ellenőr pozícióban a havi fizetésen és cafetérián kívül létezik más béren kívüli juttatás? Előre is köszönöm a választ: Anna

Cafetéria kifújt a Szép kártyában, nincs más béren kívüli juttatás, ösztönző létezik, de pont azt nem ösztönöz akinek értékesíteni kellene olyan nevetséges összegeket hívnak ösztönzőnek. Fizetések nagyon gyatrák, 3-4 évet ott dolgozó tanácsadók,előterjesztők,szerződés ellenőrők fizetése 200-280 bruttó, Budapesten valamivel magasabb, és el is hiszik, hogy versenyképes.
Elég stresszes és nagy a fluktuáció, ennyi pénzt kevésbé stresszes munkahelyen is meg lehet keresni.
Előrelépési lehetőség a nullához konvergál. Ha közel üllsz a tűzhöz van esélyed,egyébként lehetetlen.

Sziasztok! Budapesten OTP bankban számlavezető munkatársként, középfokú végzettséggel mennyi a bruttó vagy nettó bér? Köszönöm

Nekem ma bruttó 320e-ft-ot ajánlottak ma. Plussz 40+10ezret bruttóban, ami kb 246eft. Nekem nem túl csábító. Kerestem már ennél többet.

Sziasztok!

Van valakinek információja arról, hogy milyen bérigényem lehet a Sberbanknál mikrovállalati tanácsadóként 3 éves banki tapasztalattal, amiből 2 év kisvállalati. Milyen juttatási rendszer van ? és milyen ott dolgozni?

Minden információt szívesen fogadok!
Előre is köszönöm!

Sziasztok!

Van valakinek információja, hogy a Raiffeisen Banknál mennyit keres egy kisvállalati ügyfélmenedzser (2,5 év banki tapasztalattal)Budapesten pláza fiókban?

Minden információt szívesen veszek! Milyen ott dolgozni?

Szia
Bruttó 350-400 között+juti

Szia! Vidéki fiókban dolgoztam a Rafiban, visszatekintve magasan jobb volt, mint azokon a helyeken ahol azóta megfordultam! A jelenlegi béreket nem ismerem sajnos... Sok szerencsét!

Sziasztok! K&H bankban, Kkv. csoport asszisztens állásban milyen bérigényem lehet? Köszi!

Sziasztok! 14 éves banki tapasztalattal pályáznék vidéken OTP bankfiókba számlavezető munkatársnak, szerintetek mennyi bért kérhetek? Köszönöm!

Sziasztok!
Budapesten egy kereskedelmi bankban(pl.: mkb) egy gyakornok mennyit keres óránként?
Hallgató vagyok.
A válaszokat előre is köszönöm!

Szia! Budapesten az OTP-ben vagyok gyakornok, végzős hallgató. Az órabérem nettó 1020 Ft/óra.

Szia, a kérdésem az lenne, hogy az otptől kapod a fizetéyed, vagy diákszövetkezeten keresztül?

Szia, 2014-ben voltam gyakornok nem közvetítőn keresztül havi 90,000 ft-ért, szóval szerintem nagyonis reális az 1020 ft, esetleg ha van bérigény próbáld meg az 1200-at, hátha.

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy bankműveleti ügyintéző pozícióba milyen fizetések szoktak lenni? Tehát nem banki ügyintéző, hanem inkább háttérműveletekkel foglalkozó munkatárs.
"bankműveleti ügyintéző - a teljes fiókhálózat, az üzletágak operációs működését támogató adminisztratív tevékenységek végrehajtása (pl. ügyfél dokumentációkezelés, ügyféligazolások illetve ügyfélértesítő levelek kezelése, céginformációs lekérdezések).
Lakossági számlavezetéshez, csoportos beszedési megbízások aláírás vizsgálatához, függőszámla egyeztetéshez és a késedelemkezeléshez kapcsolódó adminisztratív tevékenységek végrehajtása"

Köszönök bármilyen információt!

Ha van felsőfokú végzettséged,akkor bruttó 300 ezret kérhetsz.Plusz cafeteria,ha van.

Cib Bank fizetéseket 2007 óta nem emelték.Pénztáros br200eft+br 20ezer pénzkezelési. Lakossági max br300eft.Bónusz max 150%ig fizetnek.Cafeteria 420eft br/év. Régi dolgozók nincsenek megbecsülve előrelépési lehetőség nincs. Vezetőség nevetségesen komolytalan.

Fiokvezeto mennyit kap kb?

Sziasztok! Otp faktoringnal panaszkezelesi jogi előadóként mennyit lehet keresni?

Oldalak