Fizetések a vendéglátóiparban, idegenforgalomban

2022-ben nem érkezett értékelhető menyiségű adat a szektorra. A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítjuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél részletesebb elemzéseket tehessünk közzé!

A korábban beküldött kérdőívek alapján a vendéglátásban és idegenforgalomban kis mértékben, de jól elkülönülnek a fizetési szintek aszerint, hogy kistelepülésen, vagy nagyvárosban van a munkáltató. A nem vezető beosztású munkavállalók esetén a diploma legfeljebb néhány tízezer forintos előnyt jelent.
A jellemző fizetések régebben a bérminimum körül mozogtak, de ez jelentősen megváltozott az elmúlt egy-két évben.

Egyéb juttatások:
Rendszeresen előfordult természetbeni juttatás.
Minden negyedik munkavállaló jelezte, hogy kap jutalmat is, ez éves szinten a havi fizetés töredékétől akár tízszereséig terjedhet.
Az adatközlők 2/3-a jelezte, hogy a bruttó fizetésen felül "zsebbe" is kap juttatást. Alkalmanként előfordul a hivatalos havi fizetés mértékét elérő, vagy e feletti összeg is (ez utóbbi jellemzően Budapesten).

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Séfhelyettes vagyok Budapesten, technikumi végzettséggel, többéves konyhafőnöki tapasztalattal, maximalista, önfejlesztő személyiséggel. 4órás bejelentéssel, 15 munkanappal, kb.14órai munkával, 370eFt-t keresek. Napi 2 kávé, 1 főétkezés (nincs ebédidő, állva eszek kb10 perc)
Nincs szabadság, nincs táppénz, nincs ünnepnap, nincs karácsony (szenteste sem),nincs család, pihenő napjaimon is foglalkozok az éttermet érintő dolgokkal.
Üdv!

Bruttó vagy nettó? Bruttóban kicsit kevésnek tűnik. De nettóban korrekt, sőt. Kerestek embert? Mert nekem kb ugyanezért nettó 300 jön csak.

Én szakácsként biztos, hogy a határszélet céloznám be. Osztrákra gondolok nyílván.
Ilyen hírdetéseket látok mint ez:

Sziasztok.Parndorfi bevàsàrló centrumban lévő étterem konyhán és kebab témában is jártas pizzaszakácsot keres délutános beosztással.a munkaidő 8 òra/ nap heti 40 óra szezonban. És ezekért ilyen 1500 eurókat adnak.

Itthonnal ellentétben nem kell heti 70 órában beledgleni. Tapasztalt csakácsként nem is gondolkoznék, albit kivennék vhol a határszélen, és usgyi Ausztria.

Sziasztok!

Vidéken vagyok szakács. Érettségim van. 4 órás bejelentéssel 5x12 óra/hét. Tehát durván havi 250 órában. Heti 2 szabadnappal. A nettóm havi 300-330 000 ezer forint között van.
Napi 2 ingyenes étkezés és jó csapat. Szerintetek érdemes Budapestre vagy külföldre költöznöm ezzel a szakmával?
Válaszokat előre is köszönöm.

Én lehet, hogy nem Bp-re hanem Szombathelyre vagy Inkább Sopron és környékére mennék.

1500 euró (sőt lehet, hogy inkább több) körül sztem simán kapnak a szakácsok évi 14x. És sztem gyakorlattal meg egy gyenge alap némettel találsz simán. Írd be pár burgerlandi állásos csoportba.

Valamint ahogy láttam szakács hirdetéseket ezért 8-9 órát kérnek, max 10-et.

Nem 12-őt.

Mennyi lehet a bérezés ennél az utazási irodánál? Felsőfokú idegenforgalmi végzettséget, valamint angol és német felsőfokot várnak el.

Sziasztok! Utazási irodai asszistens kb mennyit keres vidéki városban( nettóban) valamint cafeteriát adnak e? Középfokú végzettség az elvárás, kb mennyit érdemes kérnem az interjún? Köszönöm előre is!!

Ja és semmi féle plusz nincs, se ruha se semmi. Várom valaszotok. Változtatni szeretnék 15 éve dolgozom pincér ként 33 vagyok.

Én egy 3 csillagos hotelben vagyok pincér papíron, plusz d.előtt fizettem a vendégeket és délután erkeztetem, telefonokat veszek fel és csomagokat ajánlok. Havi 240 órában. Havi nettó 107 ezerért. Vendéglátóipari teknikusit végeztem. Véleményeket kérnek. Köszönöm

Sziasztok én Budapesten dolgozok pincérként kb heti 50órát bruttó 250e-ért+jatt 2év tapasztalattal és okj-s pincér képzéssel a nettóm a jatt függvényében változik 200-250ig havonta szerintetek jobban megérné külföldön jól beszélek angolul és közepesen németül külföldön többet keresnék?

Dupláját

Sziasztok! Az lenne a kerdesem h mennyit kereshetnek itthon pincerkent egy Nemetorszagban tanult es dolgozott papirral?3,evig tanultam a szakmat restaurantfachmann szakágban.

Sziasztok!

A szállodaiparba szeretnék elhelyezkedni pénzügy/számviteli/kontrolling területen.
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen?
Bérezés?
Van ciklikus cserélődés ott is?

Válaszokat előre is köszönöm!

Kb 140-150 nettó(esetleg + erzsébet vagy szépkártya bár nem jellemző)Számviteli osztályon nincs cserélődés,persze megkell felelni.Kihalásos vagy szülési alapon cserélődnek a csajok.Ha jónak látod akkor dolgozd be magad.(fontos).

Sziasztok
10ev külföld utan gondolkodom hogy hazamegyek, volt egy telefonos interjúm es kérték a fizetés megjelölést. Bumm. Segítsetek legyszi! Nagy nemzetközi ceg, üzletvezető pozicio. Mennyit lehet kerni? Előre is köszönöm

Sziasztok!

28éves férfi vagyok, BSC diplomával, alapfokú angollal, és egy utazási iroda IT részlegére keresnek embert, leginkább asztisztensi feladatokra, hírlevelek szerkesztése, FB kampányok kezelésére. HTML5ben középszinten kell kódolni. Műszaki diplomám van, és talán pályakezdőnek számítok. Szerintetek milyen pénzt lehet kérni?

Én nettó 250 körül lőném be, a pontos összeg a cégtől és a szakmai tapasztaladtól is függ. Ha jól tudsz angolul (programozásnál "jól jön"), az mindenképpen felfelé húzza.

Recepciósként dolgozom Győrben egy amerikai vállalátnál. Havi 120-132 órát, azaz heti két-három 12 órás műszakot, de csak nappal, nettó 87770-t kapok.

Én egy budapesti 3*** szállodában vagyok recepciós.
27 éves srác, diplomával, 2 szakmai nyelvvizsgával (angol, német) és fél év szakmai tapasztalattal, igaz pincér területen.
12 órás műszakok vannak, 2 nap nappal(6:30-18:30) majd 2 nap pihenőnap majd 2 nap éjszaka(18:30-6:30) és ismét 2 pihenőnap és így megy folyamatosan legalább már most tudom hogy fogok novemberben dolgozni.
Elvileg napi 1x étkezés biztosított de ha nappalos vagyok akkor a reggeliből is ehetek. gy gyakorlatilag otthon már nem is vagyok éhes. :)
Borravaló is van de az teljesen változó, mikor mennyi.
Bérletet is fizetik.
Bruttó: 130.000
Cserébe jó hangulatú munkakör, szerencsére nem nagyon rohanós.

hát, egy ilyen váltott műszakért nem erőltetik meg magukat a fizetéssel.

En naponta dolgozok 12 orat, 6 nap per het, 90e nettoert, szurken... szivesen cserelnek veled! Amig en heti 70+ orat melozok, te ugyanannyiert heti 36 vagy 48-at, amibol 3 vagy 4 szabadnap :(

Vesztek fel embert? Erdekel :D

Az nagyon kevés...! Mi ez, piacos munka? Hihetetlen, hogy hogy kihasználják az embereket. És hogy az emberek hagyják is és megtehetik.

Sziasztok,
Külföldön dolgozok accomodation managerkent 10 eve.
Nem tudja valaki itthon hogy alakulnak a bèrek ebben a szegmensben?
Koszi

Én egy vidéki panzió-étteremben dolgozom recepciós-felszolgálóként, a tulajnak van egy nemzetközi fuvarozó cége is, így egy elég igényes éttermet hozott össze, minőségi alapanyagokkal dolgozunk. Heti 3 napot dolgozom (szerda-csüt-péntek vagy hétfő-kedd-szombat) vasárnap fixen zárva vagyunk, ahogy húsvétkor és karácsonykor is. Hétköznap reggel 7-től vagy 8-tól este 10-ig dolgozom, szombaton délelőtt 11-től este 10-ig. A plusz órákat kifizetik vagy lecsússzuk. Ha dolgozunk kapunk reggelit, ebédet és vacsorát is, a főnökséggel a kapcsolatom elég jó. Így kapok fixen havi nettó 150 ezret, 8 órára vagyok bejelentve. Tulajdonképpen azért írom le ezt ilyen részletesen, mert a barátnőmmel tervezzük, hogy felköltözünk pestre, természetesen ott is vendéglátóznék, de nem tudom meg merjem-e lépni. Úgy gondolom a mostani körülményeim elég jók, másik állásra is van időm. Megérné szerintetek jelenlegi helyzetben pestre menni, vagy nem jönnék ki jobban ha számításba veszem hogy ott drágább az albérlet és kevesebb lenne a szabadidőm?

mért kéne feltétlenül pestre jönni? ha jó helyed van. mert mások is?

Ez így teljesen reális. Nyaranta elmehetnél Balatonozni, ha jó a kapcsolatod a főnököddel ezt megbeszélheted vele. Fizetés ott sem jobb, csak min.ugyanannyi a borravaló de inkább a duplája. Ha többet akarsz (új autó, saját ingatlan)külföldet célozd szerintem, aztán vissza se gyere. Bár ahogy látom az ismerőseimet nem is fogsz, még látogatóba sem.

22 eves ferfi vagyok, 4 eve dolgozom a vendeglatasban. Dolgoztam felkapottabb, jol meno pesti ettermekben pincerkent es bartenderkent havi 300-350e forint netto fizetesert. Nehany honapja kikoltoztem Londonba es most ugyanezt a munkat 700-750e forintert csinalom heti 45 oraban. Egyenlore erettsegim, vendeglatos pincer es bartender vegzettsegem van. Angolul jol beszelek. Nyelvvizsgam
nincs es feleslegesnek is tartom ugyanis itt semmit sem er, otthoni munka miatt pedig azert nem csinalom meg ,h valami rohejes nettoert dolgozzak egy gusztustalan cegnek Mo-on. Maximum,ha a pozicio megkivanja es azt szepen meg is fizetik!

Itthon a 300 eFt körüli fizetés van olyan jó mint a 700eFt Londonban. Azt senki sem említi hogy kint egy két szobás lakást bérelni 400eFt körül van. Plusz kaja és szórakozás utazás stb. Szál ott is a lé elfelé..

Miert erte meg neked ez a valtas? Ott kint milyen eletszinvonalat tudsz biztoditani abbol a 700-750 nettobol? Itthon aranyaiban nem volt jobb/

Oldalak