Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Miskolc elején található szerszám és autó alkatrészeket is gyártó cégnél egyes teamleaderek 850+ br-t is megkeresnek.
Ez alapján nem kis bérfeszültség lehet a cégen belül...

Sziasztok.

Érdekelne a véleményetek.

Jelenleg egy német tulajdonú mintegy 1200 főt foglalkoztató cégnél dolgozom 6 éve szerszám tervezőként.

Szerszámok (progresszív többlépéses lemezalakító), készülékek, hegesztősablonok tervezésével valamint nagy értékű több tízezer eurós szerszámberuházások teljeskörű beszerzésével foglalkozom.

Napi szinten kapcsolat tartás német kollégákkal szóban írásban.

Végzettségem Gépészmérnöki CAD/CAM, mérnöktanári diploma.

Br 415 nettó 341 jelenleg.

Váltani szeretnék. A budapesti Bosch nagyon tetszene nekem. Mit gondoltok milyen bruttót célozhatnék meg?

Köszönöm a válaszokat.

Bruttó 415-nek a nettója nem 341, gondolom elírtad és Bruttó 515. Ennél sokkal többet a Bosch sem szeret fizetni, inkább alkalmaznak fiatal tapasztalatlan munkaerőt, mint olyat, aki már 6+ évvel jönne oda, mert annak már Bruttó 600-at kéne fizetni. Szerintem próbáld meg ezt a 600-650 sávot belőni és addig ne válts, ameddig ezt nem kapod meg. Eleve a Br. 515 is nagyon jó, 15%-os emelés alatt nem kéne váltani csak úgy, ha egyébként jól érzed magad ott, ahol most vagy.

Köszönöm a tanácsokat.

Havi prémiummal és két gyerekkel együtt jön ki ez az összeg.

Honnan tudod, hogy kinek milyen a nettója és milyen adókedvezményeket vesz igénybe?
Simán előfordulhat, hogy valaki ilyen nettót kap 2 gyerekkel, friss házasként.
Ráadásul valaki a cafeteria-t is készpénzben kapja és beleszámolja a nettóba.

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy 30 év feletti iparai és vezetői tapasztalattal bíró, 3 főiskolai gépész diplomás, mérnökkamarai tanúsítvánnyal rendelkező , németül tárgyalóképes, angolul műszaki területen is önmagát megértető, és oroszul beszélő mérnök mennyit kérhet egy műszaki igazgatói beosztásért Bp-n? Végeztem egy AUTOCAD alapot, és a Catia- rajzokat is olvasom, de rajzolni még nem megy egyikkel sem. Eddig a magánszférában voltam, ott másképp ment a matek. Szerintetek mi a reális bér egy nagyvállalatnál ekkora pedigréért?
Köszönöm, ha segítesz!
GA

Ez nagyon gáz. Húzd meg magad ahol vagy ameddig ki nem derül mekkora kókler vagy, azután mehetsz tolmácsanak.

Ebben mi a gáz és mi a kóklerkedés?

Sziasztok!

Msc gépész járműtechnika;

5 év tervezésben, gyártástámogatásban szerzett tapasztalat (AutoCAD, Solidworks);

 aktív angol tárgyalásszint ;

Mennyit érhet Szfehérvár környékén?  400-500br reális lehet (esetleg nem multuknál)?

 

Hali!
Szerintem ilyen tapasztalat és nyelvtudás mellett akár br.550-et is kérhetsz. Legfeljebb alkudoznak.

Sziasztok,

5 év tapasztalattal szerintettek milyen netto fizetés igényem lehet Budapesten?

- TPM rendszerű karbantartásban dolgozok mint szerszámgép-karbantartó mérnök; multicégnél 

- Külföldi szervízesekkel én tartom a kapcsolatot ( angolul, néha németül ), esetenként rámbízott személyzetett irányítok.

- napi szintent használok Solid Works-t 

- Most netto 210 000 Huf, a keresetem

- Gépészmérnök és Műszaki menedzser Bsc-m van, illetve hamarosan elvégzem a karbatnartó szakmérnökit

Igazából nem sikerült még pontosan felmérni hogy mekkora bérigényem lehet a fővárosban, főkép ide szeretnék költözni és munkát vállalni..

Elsősorban karbantartásban gondolkozok, de mást is kiprobálnék ( projektmenedzsment, konstruktör, Termelés ).

Színpatikus cégek: Siemens, Bosch, Knorr, EGIS, Richter, GE

Hihetetlen, hogy a nem értelmiségi magyar honfitársaink külföldön, felelősség nélkül, még lehet nyelvtudás nélkül is pl. betanított munkával(starbucks,hotel stb..) megkeresik a netto 400at, míg az itthon maradt mérnökeint, nyelvtudással főleg a netto 200-300 körüli multis bérrel beérik.És ugye ha van egy asszonykája,aki ugyanennyit keres vagy többet az már nem is olyan rossz pénz. Akkor mit kereshetnek kint a mérnökök....

Én vidéken netto 230ezer Ft-tal kezdtem folyamatmérnökként 3 éve, azóta volt 10ezer Ft béremelésem. Mivel gyakran utazok Budapestre, így elég sokféle emberrel találkozom. Hadd ne mondjam, milyen foglalkozással keresnek emberek netto 250-300ezret Budapesten. Pl. 2 hónapos okj-s vagyonőr tanfolyammal havi 250ezer Ft nettóban..:)
Vagy a diploma nélküli "személyi bankárok" 400-500ezres jutalékkal. :)
Ezek után legyen az embernek motivációja itthon dolgozni, főleg hogy elvárják a folyékony nyelvtudást, de azért maradjak itthon..

Br. 500-nál kevesebbet ne is mondj. Én is ilyesmi terveket szövögetek. Legalább majd ott is bulizhatunk együtt néha KK barátom:)

Szerintem alul vagy fizetve, a Bosch-nál pályakezdő fejlesztőket vesznek fel bruttó 450-460.000 HUf-fal...5 év tapasztalattal, mérnökként szerintem legalább bruttó 600-700, feltéve hogy folyékony angol van.

Fejlesztő alatt szoftverfejlesztőt vagy gépészmérnök (mechanikai?) fejlesztőt értesz?

Szoftverfejlesztőt...

Gondoltam, viszont ez esetben nem annyira relevánsak az összegek, amiket írtál.
Engem speciel a gépész vonal érdekelne ugyanitt..

Rosszul látod, a hozzáadott értéket nézd a cég szemszögéből. A Bosch alapvetően szoftverfejlesztő cég? Nem. Inkább mérnöki cég? Igen. Tehát egy bármilyen mérnök, márbmilyen releváns mérnöki munkakörben, KELL hogy legyen LEGALÁBB annyira értékes, mint egy fejlesztő. Így a bér is hasnoló kell legyen...

Urak,

Köszönöm a hozzászólásokat, lassan kezd körvonalazodni a bérsáv! Bár ha van valakinek még tapasztalata ossza meg!

Üdv 

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy vajon egy közép vállalatnál (autóipar) mennyit lehetne megjelölni mint fizetési igény mint minőségbiztosítási mérnök. Jelenleg br500 Ft 3 év szakmai tapasztalat, Építőmérnöki diploma.és Őszintén szólva ennél kevesebbért nem mennék el . Ez reális fizetési igény Győrben?
 

De jó ez a fórum

Budapesten, autóipari multinál, több mint 10 éves (külföldi) tapasztalattal, magas fokú nyelvtudással - termék menedzseri állásra mennyit lehet kérni ?
Kösz minden választ

Hali,attól függ milyen termékekért leszel felelős. De ezen a szinten a br. 850-1.200 fizetési bérsáv van. Erre jöhet még az autó is. Cége válogatja...
Legutóbb egy Budapest közeli céghez adtam be a pályázatom program menedzseri pozícióra a recruiter unszolására. Br.800-at mondtam, tapasztalat hiánya miatt (projekt mérnök vagyok 3 éve). Vigyorogva mondták, hogy ezt simán meg tudják adni.

Német autóipari multi 2. éve vagyok ott, előtte gyakornokként ott. Gépész alap itthon közben egy év külföld fél év szakmai gyakorlat, Gépész Msc-t itthon, de angolul. Angol tárgyalóképes nyelvtudás
A munka: programozás, modellezés.
464e bruttó
+ 13e cafeteria
+ 13. havi
+ évi 100e egyéb bónusz

Sziasztok!

Jász-Nagykun-Szolnok megyében BSc gépész diploma + 2 év szakmai tapasztalattal br. 350 + 25 cafeteria mennyire reális?

BSc-vel nagyjából átlagos. Multiknál több szokott lenni, de sokan dolgoznak sokkal kevesebbért. Szerintem kezdőként legyél elégedett vele.
Cafetériával együtt megvan nagyjából a 200eFt nettoban, az már nemrossz, ennyi tapasztalattal

Bruttó 350 ezer nettója, 232.750 Ft gyerek nélküli szituációt feltételezve, Cafeteriaval együtt nagyjából 250 ezer forint a vásárlóereje az összegnek. Te miről beszélsz?

Sziasztok, Hajdu-Bihar megyei multihoz, Mechatronika BSc vel mennyi lehet a reális bruttó kezdőfizetés?

Hát, cégtől függ, de olyan nettó 150-175eFt körül, Kelet-MO. Budapesten akár másfélszerese

Minőségbiztosítási mérnökként itthon lehúztam 1 évet egy "kábelkorbácsokat" gyártó cégnél, kezdőként nettó 200e Ft-ot + havi 25e Cafeteria (céges utalvány, ill. Erzsébet kártya) kaptam. 1 év után kimentem külföldre (Anglia, Lancashire, Accrington) és kb. 1 hét keresgélés után hívtak egy cégtől, hogy érdekelne-e egy meló hasonló pozícióban, műanyag fröccsöntéssel foglalkozó cégnél (az itthoni cégem is a vevőikhez tartozott). A cég eredetileg japán volt, de angol munkamorállal (H-Cs 8:00-16:50, 3 szünettel, P 8:00-15:00), viszont itt mindenki letette a tollat és kapcsolta ki a gépet, nem volt túlóra és senki nem cseszegetett, ha elhúztál pontban a munkaidő végeztével. Nettó keresetem £2180 volt (kb. 800.000 HUF), szállás, autó biztosítás, kaja, rezsi kifizetése után maradt havonta £800-1000-om. Fél év után kp-re vettem egy Lexust, hétvégente mindig mentünk valahová, hetente többször étteremben ettünk és nem kellett semmin spórolnom, nyaralás Tenerifén, évente 3-szor haza repülni, családnak itthon segíteni, stb.OK, szar volt az idő, a munka néha stresszes (ezért is hagytam ott 2 év után), de nagyon élhető pénz szempontjából. A munkatársak nagyon segítőkészek voltak, nem úgy, mint itthon. Úgyhogy ha szeretnél egy kis tapasztalatot szerezni, pénzt félretenni és az angolodon fejleszteni, akkor irány külföld, bírj ki pár évet és sokkal könnyebb lesz minden. Ja, ezek után itthon még mindig soknak tartják a nettó 450-500e-et, amit kérnék (ha itthon kifizetsz mindent, albi+rezsi+kaja+munkába járás, esetleg autót veszel hitelre, akkor annak a törlesztője, marad hó végén 50-100e Ft-ot), ami lópikula. És a cégek húzzák a szájukat, amikor meghallják a fizetési igényem, mert az már a cégnek milyen hatalmas járulékot jelent, meg hogy az már senior mérnöki fizu, ... Ja, akkor majd találnak mást a pozíciójukra. Az a baj, hogy vagy itthon maradsz és élsz minimum szinten, vagy kimész külföldre és kétszer olyan jól élsz. It's up to you, my friend :).

Oldalak