Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

A többi oldalunkon található szakmák fizetési táblázatait az olvasóink által beküdött kérdőívek felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet, hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

Állami cégnél dolgozom, mint informatikus, üzemeltető, middleware-es. Jelenleg a fizetésem 1.090.000,-bruttó/hó + havi nettó 47.000 cafeteria, egészségügyi ellátásra jogosító medicover white kártya és egyéb juttatások évente, karácsonykor.

Sziasztok! BME biomérnök bsc-vel mennyi kezdőfizetésre lehet számítani?

Hali! Ha gyógyszergyárnál nem technikusi munkára vennének fel akkor olyan 240nettóra mondanám... Élelmiszeriparban szintúgy, ha élelmiszermérnök poziba vennének fel.. Vegyipari cégnél nem tudom :/ De ezek az alapbérek tehát teljesítmény + cafi + ez az nincs beleszámolva :)

Sziasztok
Frissen végzett okleveles építészként vidéken mennyi a fizetés ?

Szóval a fizetés a kérdés. Ha már itt vagyok gondoltam leírom kissé bővebben, mi motivál és milyen paraméterekkel kapom meg azt a fizetésem.:)

Végzettségek: BME-VIK BSc, vill.mérn. beágyas szakirány, ugyanott MSc, főszakirány energetikás, mellékszakirány ipari automatika/teljesítményelektronika, Harmadik diplomám BCE vezetés és szervezésen lesz, jelenleg folyamatban, mindjárt végzek. Angol, német közép, horvát kb. alap, de rajta vagyok, hogy középre letegyem azt is. A szintnek megfelelően csacsogok is rajtuk, meg minden.

Tapasztalat: 20 éves korom óta, folymatosan, szakmában, nagy multinál, egykori neves magyar orvostechnikai cégnél, és kisebb nagyobb kft-nél, állami inttézményben egyaránt dolgoztam.

Jelenleg multinál vagyok, havi bruttó 1m1 ért, plusz céges teló, laptop, és autó amire nem tartottam igényt, helyette beszállnak a benzinbe.

A vill.mérnöki oldalról amivel foglalkoztam, és amiben dolgozok már csoportvezetőként, illetve tapasztalatom is van benne az a villamos hajtástervezés kompletten, tehát hw-t és sw-t is.

A közgázos részről a vállalati pénzügyek és vezetői számvitel, amivel "szakmai gyakorlat" alatt ismerkedek jelenleg, ez tök más osztálya a cégnek nyilván, de ugyanott vagyok. Legalábbis így foglalnám össze röviden.

Azért mentem el a közgázra is, mert jó a beszélőkém (állítólag :D), szeretek emberekkel foglalkozni, tárgyalni, illetve érdelkeltek a közgázos tárgyak is már a BME-n. Ráadásul tudom magamról, hogy az IGBT-k kapcsolási tranzienseit vizsgálgatni Matlab Simulinkben, Altiumban pcb-t és kapcsrajzot tervezni, illetve 32 bites Texas DSP-ket C-ben programozgatni, hogy "kellemesen" elinduljon a szinkronmotor... na szóval imádom ezeket, de érzem, hogy előbb utóbb sok lesz:D

Amit folyamatosan három éve csinálok, az a visszaoktatás a BME-re, gyakorlat és laborvezetés. Tervezem majd egyszer a phd-képzést is elkezdeni, mert anno villany msc-n tdk-ztam is, és teteszett.

BP/29/F

Ami még lemaradt, és mindenképpen tanácsolom az erős illetve gyengeáramú területen mozgó villamosmérnököknek is, az a következő: Tudjatok valamilyen ritkább dolgot nagyon jól, érdekeljen benne sok minden, és igenis számít a jobb helyeken a diplomamunka témája, meg h miről szól, illetve legyetek "sokszínűek". Értem ezt az alatt, hogy láttam már energetikást (igaz gépészkaron végzett), aki nem tudott programozni, de olyan beágyast is interjúztattam már, aki szó szerint a forrasztópáka rosszabbik végét akarta megtapizni, ráadásul nem tudott LED elé előtétellenállást méretezni, és azt összerakni breadboardon. Szóval kollégák...Aki BME-s az szedjen fel egy kis manualitást, aki Kandós, meg gyúrjon rá az elméletre, és nagyon hálás lesz ezért később saját magának.:)

És még pár rövid jótanács:

-> C-ben tudj alapszinten programozni, de azt magabiztosan
-> STM32-t architektúrástól, lelki világostól fejlesztőkörnyezetestől (mindegy melyik) tessék betéve ismerni
-> Altiumban alap szinten kapcsrajzban és nyáktervezésben otthon legyél
-> valamilyen GIT-et lássál már
-> Analóg és digitális elektronika alapkapcsolásaival és építőelemeivel tisztában legyél

Sziasztok! Treasury munkakörökben Budapesten mennyit lehet keresni? Inkább a multis adatok érdekelnének, nem a bankszektor. Köszi!

Sziasztok,

Melyiknél a big4 közül fizetik a túlórát? Pwc-t és KPMG-t hallottam, ez így van még mindig?
Illetve milyen szinttől jár céges autó? (ha jár egyáltalán valahol)
Előre is köszönöm

Én KPMG-nél vagyok taxon (svájci), sima kezdő poziban a nettó 260 plusz cafeteria, de évente lehet 1-1 pozit lépni, ha jó a teljesítményed. Minden túlóra fizetve van, illetve én sokat túlóráztam, de soha nem kaptam panaszt, igaz a volumen is durva és megkívánta. Szóval a cash-out így kb ott van, mint a többi konkurensnél. Tudtommal manager pozitól van céges kocsi. Az ő fizetésük is változó, kb br. 1,3m, a senior manager és director kb br. 1,6-2 millió között. Hátha vkinek releváns infó lesz a mostani kommentem :D

Pwc-nél csak auditon fizetik a túlórát, a kpmg-nél meg csak néha fizetik ki.Akkor fizetik ki ha mondjuk délután 5-kor megkérnek hogy maradj benne 8-ig mert bejött valami SOS meló. Azzt nem fizetik ki ha te önszántadból benn maradsz vagy benn kell maradnod mert egy korábbi feladattal nem végeztél. Cserébe kevesebb az alapfizu olyan nettó 235, szóval ugyanott vagy.

Ez azert pesti fizetesekhez kepest elegge alacsony a 2020 as entry mediant sem eri el.

Ez a 235 nagyon-nagyon kevés, ugye csak vicc? Én szakmunkásként könnyű 8 órába sokkal többet keresek és akkor a túlórákról még nem is beszéltem.

Mennyit keresel most szakmunkásként?

Ennél többet, a duplájánál is többet. Ennyiért én nem dolgoznék legfeljebb csak ha valamilyen kényszer alatt állnék.

Azt is számold bele, hogy ez a kezdő fizetés. 5-10 év múlva már 500-600-at kapsz kézhez. És akkor még a bónuszokról és egyéb juttatásokról nem beszéltünk

Évi 10% az infláció tehát 10 év alatt a 235 -ből lesz 554 ezer reálértéken. Ezt a béremelést én is megkapom minden évben. Illetve szerintem a legtöbb ember megkapja. Tehát a mostani 235 -ösök 10 év múlva nagy eséllyel 500 felett fognak keresni.

Sehol nem 10% az infláció...
És természetesen jelenértékről van szó, nem jövő. Aki 5-10 éve kezdett dolgozni, az keres ennyit. Aki most kezdett, az 5-10 év múlva többet fog.

Sziasztok! A Mckinsey-nél Business analyst és Associate pozíciókban milyen sávban alakulnak a fizetések? Elég nagy sávban hallok pletykákat a 400e-től az 1 millióig (bruttó). Előre is köszönöm a válaszokat!

Par eves infok: senior BA (mester diplomaval) netto 600 felett, MBA utani associate pedig hallottam netto 1.3-at is. Ha jol tudom a fizu EUR-ban van rogzitve, igy arfolyamfuggo (ami a forintot nezve sajnos pozitiv)

Sziasztok,

A bigfournál milyen fizetést lehet kérni szenior tanácsadó munkakörben? (4 év)
Köszi

En par eve jottem el, akkor senior fizu br 600-800 volt. Azota ugy tudom kicsit emelkedett a sav. Konkret szam fugg a cegtol es az uzletagtol, vannak azert kisebb-nagyobb kulonbsegek. En tanacsadason voltam

sziasztok
frissen végzett építészként ( Bsc) mennyi kezdő fizetésre lehet számítani vidéken??
Főleg Debrecen érdekelne.

Én is Debrecenben végeztem építész bsc-t,1 éve .
Netto 120 ezer ft-ot kaptam kezdőként.
Nevetséges sajnos.
Hál Istennek volt eszem, és viszonylag hamar dobbantottam a helyről.
jelenleg Pesten vagyok, ablakokat szerelek be, naponta előfordul, hogy több házhoz is kimegyek, mindegyiknél kb fél órát dolgozok, és lazán elkérek 20-25 ezer Ft-ot.
A mérnökök közül az építészek keresnek sajnos a legkevesebbet.

Sziasztok
A következő kis "beszámoló " inkább felháborító, mintsem érdekes.
Adott egy ismerős, aki naponta 100 ezret kap nettóba, hétfőtöl-szombatig dolgozik, azaz hetente 600000 ft-ot kap borítékban. Ez a munka nem más, minthogy vidékről kisbusszal Budapestre ingázik naponta 9-10 munkással, és nagyobb építkezéseken dolgoznak,mint villanyszerelők ( persze nem mindenki az, ismerősöm például eredetileg hentes :D )
Ez az ismerősöm a munkásaitól is lenyúl 5-6 ezret naponta.
Azt nem értem, hogy nem bukik le, valószínűleg a fönöke is vastagon benne van ebben, mert kizárt hogy valaki tisztán megkeressen ilyen munkával ennyi pénzt.
Csak ellenőrzéskor vannak bejelentve, tehát már itt is sántít a dolog.
A NAV hogy nem veszi észre az ilyeneket??
Mi, tisztességesen dolgozó emberek meg szaros 200 ezret kapunk túlórákkal együtt.

Ugy, hogy ahelyett, hogy jelentenéd, itt postolszgatsz...

biztos hogy csak szállítja az embereket? :D nem kereskedik "vmivel"? :D

Beágyazott rendszer fejlesztő (software/hardware),

sziasztok, aki esetleg hasonló területen dolgozik meg tudná mondani milyen pályakezdő bérsávra számíthatok Budapesten?
BME Mechatronika MSc, 1 év gyakornoki beágyazott C szoftverfejlesztés,jó angol gyenge német nyelvvizsgával.
Ezenkívül sokan dobálóznak millió feletti összegekről (pl. expert java), ez beágyazott C programozónál is elérhető? Mi itt nagyjából felső határ profi szinten alkalmazottként?

Pályakezdóként bsc-vel 250 ezer nettó alapfizetés + nettó 50 ezer béren kívűli juttatás szintén havonta,az Debrecenben kevés,elég,sok-e? Angol napi szinten használva a vállalaton belül.

Azt nem irtad, hogy mivel foglalkozol. Igy nem lehet relevánsat mondani.

Oldalak