Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok

Esetleg van Valakinek releváns információja, a jelenlegi logisztikai, gyártás szakterület fizetéseiről? Milyen mértékben érintette a szektort a pandémiás időszak?
Friss diplomásként(BSc) logisztikai mérnökként milyen reális bérrel számoljak? Sajnos nem rendelkezem szakmai tapasztalattal.
Diplomámat a BME-n szereztem, a mai világban van-e ennek még súlya egy pozíció betöltése reményében?
Tervben van az MSc végzettség elérése is akár levelező szakon.
Területi orientáltság szinten Győr Komárom Pest viszonylat érdekelne (elvileg a bérek erre felé magasabbak is).
A világjárvány hatása miatt félek, hogy nem tudok a szakmámban elhelyezkedni...
A diploma eléggé globális szintű szakmát ad így
pozicióként üzemmérnök, gyártás optimalizációs mérnök, projekt mérnök, lean mérnök, folyamat mérnök raktártervezés stb. érdekelne.
Előre is köszönöm a választ

Nem jelent különösebb előnyt a BME-s diploma, főleg ha mellé semmilyen gyakorlatot, szaktudást nem tudsz felmutatni.
Nézegesd a Hays, illetve Reed salary guide-okat, azok alapján lehet elképzelésed a fizukról.
Ha van egy erős angolod, akkor kis szerencsével br350-450 között gondolkozhatsz szerintem. Túl sok alkualapod nincs jelenleg. Ha sikerül kifogni egy olyan helyet, ahol van lehetőséged fejlődni, akkor 1-2 év tapasztalattal már tudsz váltani több pénzért, de ehhez teperni kell, nem jár magától a fizuemelés. Önmagában a diploma nem ér semmit, a valós tudást, ami pénzt ér a cégednek azt majd munka közben fogod elsajátítani. Emiatt számít nagy előnynek a gyakornoki és egyéb szakmai tapasztalat pályakezdőként. Anélkül örülni kell az alacsony kezdőfizunak is.

Az oké hogy nincs alkualapja, de ne akarj már egy mérnöknek árufeltöltő fizetést adni, még teljesen 0 km-es kezdőként sem. A br 450-500 teljesen reális, egy br 350-es kezdőfizu már 2016-ban is a gyengébbek között volt.

Kor:25 , (F)
Vegyészmérnök BSc + Műszaki menedzser MSc
2 év tapasztalat karbantartási területen gyógyszeriparban
Angol középfok (papíron de amugy megy felsőfokon is)

Budapesten Netto380-t kérni mnnyire reális így ?

Kérni bármennnyit kérhetsz. De mondj inkább Bruttó 600-at és lehet, hogy komolyabban fognak venni.

Most komoly, hogy azért jártál Msc-re, hogy egy fillérrel se keress többet mint egy Bsc-s??

Sziasztok,

Most váltok munkahelyet, jelenleg br530 heves megye autoipari ceg, Pestre megyek és br620at kínáltak (nem autoipari cèg).
6 év folyamatmérnöki tapasztalatom van.
Nekem ez most nagy ugrás bérben, és szerintem reàlis is ennyi tapasztalatra.
Vélemény?

Ez kevés, ennyi tapasztalattal br. 750 alatt szóba ne állj senkivel, főleg Pesten. De még a 8-900 ezret is ki lehet fogni.

Légyszives vedd a fáradtságot és számold ki mekkorát fog ugrani a béred ha váltasz: nettó 60.000 Ft-ot. Persze sok kicsi sokra megy, de szerintem ez max. egy nagyobb hétvégi bevásárlás (jó esetben), cserébe megint próbaidőn leszel 3 hónapig, új csapat, új hely, ami vagy bejön vagy nem. Csak akkor válts ennyi plusszért ha a mostani helyeden rosszul érzed magad és/vagy nem tudsz szakmailag fejlődni. Egyébként felejtős.

Ráadásul Pestre jönnél +60.000 forintért, ahol minden drágább mint vidéken (igen, a kaja is), így viszont bőven oszd el kettővel és kb. 30.000 forintot nyersz havi szinten nettóban (jó esetben).

Albérlet/lakás drágább. Azonkívül ha főz magára akkor minden ugyannyi mint vidéken. Ruha stb meg sokkal nagyobb választék/akció stb.
NE kábítsuk már az embereket, hogy Budapest drágább (saját lakás/albérlet kivételével).
Igen ismerem a vidéket is és egy közepes pesti étterem annyira drága mint a vidéki és van Budapesten is vidéki átlag étterem ár.

Életszínvonala növekedni fog az, hogy este kimegy a Dunapartra sétálni csodás látványban (ingyen) vagy valami kis faluban/megyeszékhelyen a kihalt főtéren (megyeszékhelyről származom) sétálgat...
Ez csak az ingyenes lehetőség volt, tudom koronavírus és most nincs szórakozási lehetőség, de ezt most ne nézzük.
Lehet csak 30-l többre jön ki, de utána hamarabb megtalálják a jobb lehetőségek, kapcsolati háló stb...
Aki vidéken marad az buta vagy már családja van és nem mer lépni (ha a budapesti jobb, nem a győri meg kecskeméti pár db lehetőségről beszélek az autógyárakban stb).

Ne hipnotizálj légyszíves, 22 ezres városban is éltem, most pedig Pesten élek, konkrétan drágább a fővárosban élni MINDEN TEKINTETBEN. Néhány franchise rendszerben működő szolgáltatónál lesz egyforma az ár, a mekiben egy sajtburger lehet hogy Pesten is ugyanannyi mint 200 km-re, vagy egy doboz cigi, de elmész egy piacra és rögtön dobsz egy hátast, jóval magasabbak az árak mint vidéken. A lehetőség az tényleg több, az igaz. De ha albérletben lakik, akkor elolvadt rögtön a fizu többlete. Nyilván ha mérnök, akkor nem hülye, kiszámolta. Vagy rosszul érezte magát a cégnél, nem a pénzért váltott. Inkább az a tragikus, hogy ilyen 620 körüli pénzeket lehet elérni 6 év ipari tapasztalattal mérnökként.

Bocs piacot nem ismerem, ez aztan pelda volt a javabol. Ezen kivul valami? :D

Orulok h ennyire vicces ez, de ha elkepzelhetetlennek tartod hogy egy mernok betegye a labat egy piacra, akkor vegyel a zoldsegesnel zoldseget, a hentesnel meg hust. Ott is ugyanugy dragabb lesz Pesten, nem kicsit.
Vagy te ezeket a mediamarktban szerzed be? Vagy mi volt ennyire vicces ezen? Az hogy az elelmiszerek sokkal dragabbak (tokmindegy hol szerzed be) az nem eleg eros pelda? Fenyevo vagy?

Vannak bajok... Aldi, Lidlrol, Tesco, Interspar hallottal mar? Pont annyiba kerul Pesten mint videken.

OK, akkor fordítsd meg a kérdést: te vagy a Spar. Vegyük pl. a tejet. Kerül vidéken X-be. Nagyvárosban miért adnád ugyanannyiért, amikor pontosan tudod hogy ott magasabb a fizetés (átlagban), illetve arányaiban több a fizető képes ember? Ráadásul a bolt ami a tiéd a fővárosban drágább fenntartani mint vidéken (akár bérled akár megvetted). Ezek után te mint Spar drágábban adnád a tejet mint X, vagy hagyod hogy akár veszteséges legyen? Használd már légyszi kicsit az agyadat, ha már diplomás emberek diskurzusába szólsz bele. Köszi.

EZ nem így működik
A franchise rendszerben működő boltok egységes árazást használnak.
Mellesleg BP-n drágább az üzlet fenntartása, de a vásárlók száma is jóval magasabb(és az általuk elköltött pénz is több), így a profitod is magasabb lesz.

Igen, pàrkapcsolatom miatt költözöm Pestre, nem albétletbe. Kaja rezsit eddig is fizettem, annyi hogy nem napi 160km-t fogok ingàzni meloba hanem 20km-t. Benzin költsègem töredèke lesz. Meglátjuk,nyilván később jobb lenne ha növekedne majd a bér, ha nem akkor váltás..

Fél év után kérj emelést, egyetemről éppen kipottyant ismerőseim mind minimum brutto 500-al, de aki ügyesen eladta magát brutto 600-al helyezkedett el Pesten.
3 év tapasztalattal szintén Pesten folyamatmérnök ismerősöm brutoo 750 körül jár + félévente a célprémiummal duplafizu.

Ha 750-800 között kérsz ennyi tapasztalattal az abszolút reális, egyébként meg próbaidő alatt is érdemes lehet egy pár interjút bevállalni. Ugyanis, ha alulfizetés miatt pattansz meg egy cégtől azáltal:
- a jövőben a cég elgondolkodhat, hogy ne 20-25%-kal az adott tapasztalattal elérhető piaci átlagbér alatt kínáljon pozíciót, mert így nem találnak majd megbízható tapasztalt munkaerőt hosszútávra.
- másfelől te nem fogod azt érezni, hogy kb. annyit keresel mint egy majdnem pályakezdő. Ezáltal motiváltabb leszel, nagyobb eséllyel elkerülheted a munkahelyi kiégést.

Sziasztok, érdeklődnék, hogy szerintetek mennyire reális kezdő járműmérnökként br. 550 et elkérni? (1,5 év gyakornokság ugyan ennél a cégnél, creo 4.0 stabil használata, ecdl vizsga, mellette kezdeném a járműmérnök msc-t, angol és német is kommunikáció képes)(Győrben a négy karikás cég)
Illetve a mester diploma mennyit dobhat a latba ?(forintilag)

Kétlem, hogy van olyan meghirdetett pozíció az Audinál, hogy "járműmérnök".
Ha elárulod, hogy milyen területen (pozícióban) voltál gyakornok, illetve milyen pozira pályázol, az nagyban segíthet, hogy reális képet kapj a lehetséges elérhető bérsávokról.

motor karakterisztika modellezés és optimalizálás, r4 motorok (K+F)

Szerintem reális lehet, mivel ott van 13.havi így inkább bruttó 500-at mondanék reálisnak , de ha úgy is gyakornok voltál, akkor sztem próbálj be 550-et. Mester csináld meg, később úgyse fogod, veszíteni nem fogsz vele.

Kimaradt, hogy jelenleg tervezőmérnök munkakörben dolgozom.

Bp-től 15km-re 41évesen, 18 év tapasztalattal (10 év gyártástechnológia, 8 év tervezés)
jelenlegi bruttóm: 570e. Cafeteria havi br.20e, egyéb prémium nincs. 3 éve vagyok ezen a
helyen, előtte 10 évig szerszámkészítő cégnél voltam.
Kicsit kevésnek érzem...

Ennyi gyakorlattal ez a fizetés vicc. Nagyon szomorú hogy itt tartunk.
Budapest multi 2év tervező tapasztalat, br.570e+Br.40e caf+utazás támogatás+13.havi.

Sziasztok,
köszönöm a hozzászólásokat.
Ezek szerint ha nem is azonnal, de mindenképpen érdemes keresgélnem.

Bp-től 80km-re keletre, tervezőmérnök: 710e ft + 8e cafi + 13. havi
10+ év tapasztalat

Ha 3 évvel ezelőtt is ennyi volt akkor az úgy még nem volt rossz, de perpill hülyére vagy véve és leszel is amíg nem lépsz valamit.

kérjél már vagy +200at minimum.

Oldalak