Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján az informatika és telekommunikáció területén is jól elkülönülnek a fizetési szintek a közép- és felsőfokú végzettségűek közt. Az informtikusok jövedelme a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező, de Budapesten kiemelkedően magas fizetést lehet kapni. A középfokú végzettségűeknél vidéken a jellemző informatikus jövedelem 190.000 Ft, Budapesten 367.000 Ft.
A diplomás informatikusok esetében Budapesten 450.000 forintos, vidéken 290.000 forintos bruttó fizetés fordul elő leggyakrabban. A vezetői fizetések szintén rendkívül kedvezők más szakmákhoz képest.

A telekommunikációs szektorból főleg budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat. Itt középiskolai végzettséggel 250.000 forint a jellemző fizetés, felsőfokú végzettséggel 430.000 forint. Vezetői beosztásban 550.000 forint körüli fizetést lehet elérni.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

Feldolgozott adatok:

Informatika, középiskolai végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 190.700 135.100 - 308.200
Budapest 367.700 269.700 - 456.700

 

Informatika, felsőfokú végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 289.250 218.200 - 358.300
Budapest 448.700 341.000 - 580.400

 

Informatika, vezetői pozícióban, vagy vállalkozó

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, középvezető
(Budapest)
708.500 574.600 - 872.000
Csoportvezető, középvezető
(Vidék)
456.000 321.600 - 507.300
Vállalkozó
(Vidék és Budapest)
779.000 397.125 - 1.312.500

 

Telekommunikáció, Budapest

Végzettség/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középiskola, beosztott 250.700 110.000 - 575.000
Felsőfokú végz., beosztott 433.200 341.900 - 524.400
Csoportvezető/Osztályvezető 547.200 402.000 - 599.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Betsson Group-nál is keresnek .NET-eseket, ha az elosztott rendszerek/RabbitMQ/Kafka/microservices érdekes számodra!

Dealogic. Nyáron pangás van, kisebb a verseny, jobban örülnek a jelentkezőknek szerintem.

szerintem a .net mar elegge haldoklik, vannak cegek akik persze meg fejlesztenek .netben de ha valami izgibbet akarsz mint APIkat lapatolni, akkor sosem keso voltani

es akkor szerinted mire valtson?

Sziasztok,

Budapesten melyik cégek adnak benefitként RSU/stock optiont senior fejlesztőknek, illetve kb mekkora értékében? LogMeIn, Prezi, Whitepages, Instructure, Cloudera(?), Transferwise(?), mik vannak még?

Köszi

LogMeIn olyan evi 50-100 között de nem mindenkinek.

úgy tudom a cognex is ad bizonyos idő után
off - kicsit túl erős ezen az oldalon a captcha, a kisbetűk nagybetűk miatt

Cloudera ad

https://www.hays.hu/cs/groups/hays_common/@hu/@content/documents/digitalasset/hays_2396534.pdf

Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek releváns tapasztalata arról, hogy az IT cégek elutasítják, vagy éppen preferálják összeszokott csapatok együtt történő alkalmazását?

Hacsak nem aquisition (cégfelvásárlás) történik, alkalmazottként csapatot senki nem fog felvenni.

Összeszokott csapatok van, hogy céget alapítanak és szoftverfejlesztési szolgáltatásokat ajánlanak. A nehézség az első pár ügyfél megtalálása.

Sziasztok,

Budapesten egy tanácsadó cégen keresztül bankban dolgozom. BSc diplomám van, a pozícióm fejlesztő, sas eszközöket és sql-t használok, éles rendszert támogatok, ha kell szervezési feladatokba is besegítek. 3.5 év tapasztalattal 660 alap plusz cca 60 ügyeleti-supprt díj (bruttó). Nincs semmilyen cafetéria, ami van, az +2.5 havi bónusz év végén.
Szerintetek hova innen tovább? :)

Mondjuk 10 év tapasztalattal, amikor már nem csak támogatsz, hanem már implementálsz is ( amiben felbecsülhetetlen segítséget jelent a korábbi supportos múltad ), akkor 1,4-1,7M bruttó simán összehozható a mai viszonyok között bejelentett alkalmazottként...

4 eve fejlesztek pythonban , itthon, brutto 1,12M. Osszesen kb 8 ev tapasztalat.

Szia! Engem is érdekelnének ezek a kérdések! Terület (adatbánnyászat stb.), cég, freelance vagy alkamazottstb. Köszönöm

Tudnál írni pár részletet a cégről és a pozíciódról (amennyiben nem freelancer vagy)? Milyen profilú cég, milyen székhellyel, mekkora kb., min dolgozol? Ez alapbér vagy a teljes kompenzációs csomag? Első 4 év milyen tapasztalat (azt írod 4 éve fejlesztesz Pythonban)?

Sziasztok!

Lassan elvégzem az egyetemet rendszermérnök szakirányon és érdekelne ,hogy pályakezdőként mennyire számíthatok kb. CCNA-val és tervezek még egy RHCSA-t is. (Budapesten)

Google, 3 év tapasztalat, 165k usd.

Gratulálok! Ez L3 vagy L4? Mennyi szakmai tapasztalatod volt itthon és az mennyire számított? Vannak-e felkészülési tippeid?

Sok sikert a továbbiakban is!

Köszönöm! Ez L3. Az utóbbi 2 évben kis cégnél, azelőtt nagy multinál dolgoztam. Azt tapasztaltam hogy eléggé leértékelik a nem rivális cégnél szerzett tapasztalatot, gyakran 1 akár 2 szinttel alacsonyabbra vesznek fel embereket.

Felkészülésnek én Sedgewick Algorithms könyvét, illetve a Cracking the coding interview-t olvastam, ezek mellett folyamatosan toltam a leetcode-ot. Sokat gyakoroltam a táblánál kódolást, bár mint utóbb kiderült már megengedik hogy egy Chromebook-ot használj, ha akarsz.

Elég sok alap adatszerkezet előjött valamelyik interjún (heap, binary tree, hash table, trie). Szeretnek még olyat kérdezni, amire a binary search valamilyen változatát kell alkalmazni.

Na persze, havi 48M/hó? Röhög a vakbelem. Megy a hangulatkeltés az olyan Soros-bérencekkel mint te.

Emberek, ne dőljetek be ennek az aljas és hazug nyugati propagandának! A huszada sem igaz, amit ír.

Így, hat hét [nem nyolc jön ;-) kicsi rigó] távlatából...
no, hát az van, hogy ez van. soros vagy párhuzamos, mindegy is.

Egyedül te kelted itt a hangulatot, Péter. Talán ez még az egyetlen olyan magyar fórum, ahol az általad említett dolgok nem merültek fel. Ha már életedben utaztál volna a falu határán kívülre, akkor tudnád, hogy éves fizetésben van megadva.

Ez most vicc vagy tenyleg nem esett le, hogy eves fizetesrol van szo?
Annak pedig, bonusszal es mindennel egyutt, realis.

...mekkora a te allatkerted.
Teljesen realis, bar a dologhoz hozzatartozik, hogy a G-nak dolgozzon a hoher (a Damore-sztori utan eszembe3 sem jutna), raadasul ugyanannyit meg tudsz keresni 6-8 honap alatt projektekre szerzodve, meg csak nem is alvallalkozokent (hanem fix contract, amivel ugyanugy jon a helathcare etc.)
Eleg durvan elindultak a berek itt NYC kornyeken az elmult egy-ket ev alatt, szinte lablogatos munkakkal is 130-140 ezer korul lehet keresni, ha meg tenyleg ertesz valamihez es van mondjuk 10+ ev, plane ha mgmt tapasztalatod, akkor siman 200 fele keresgelhetsz, rengeteg allas van.

Hogyne, akár /nap is lehetne.

Szia, kérlek tudnál mesélni hogy mennyit készültél az interjúra?
Valamint hogy hány év tapasztalattal sikerült bejutni?
Igaz hogy a Google-nél és hasonló nagy vállalatoknál elvárás a napi 9-10 óra, mennyire stresszes?

Én is probálkoztam nemrég de sajnos nem jutottam tovább a második Hangout interjún...

Másfél hónapot készültem. Főleg leetcode-oztam (easy és medium, néhány hard), kb 150 feladatot csináltam meg. Pár éve már interjúztam náluk, akkor az onsite után buktam el. Akkor kb 1 hónapot készültem, munka/egyetem mellett.

A tapasztalat az annyi amennyit írtam, mivel nemsokára fogok kezdeni, így magáról a munkáról nem tudok nyilatkozni. Több emberrel beszéltem, akik szerint heti 40-45 óra között mozog a munkaidő.

Köszönöm a választ ès sok sikert kìvánok!

Köszönöm, valószínűleg előbb-utóbb nálad is újra jelentkezni fognak, sok sikert!

Oldalak