Köztisztviselői bérek

Sokat hallunk arról, hogy évek óta nem emelték a közszféra béreit, az idén a 13. havit is lecsökkentették. Tényleg keveset keresnek? Mi a véleményetek?

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy jelenleg mennyi a fizetésetek? Azóta történt bárminemű béremelés? Én önkormányzatnál vagyok, de ígérgetésen kívül mást nem kapunk :( Kíváncsi vagyok járási/megyei szinten mi a helyzet :) Köszönöm.

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy mennyi bérre számíthatok ha egy város önkormányzatához megyek pénzügyi osztályra dolgozni. Végzettségem szakirányú felsőoktatási szakképzés (nem tudom hogy így a közép- vagy felsőfokú táblába soroslnak-e). Munkatapasztalatom a közszférában nincs.

Annyira, hogy éppen nem fogsz éhen halni :-)))
Csupán egy dolgot nem értek. A közszférában mindenki testi és/vagy értelmi fogyatékos, hogy ennyi zsetonért "dolgoznak"? Nyilván a sztrájk eszükbe sem jut...

Sziasztok és Boldog Új Évet!

Elvileg az állami tisztviselői életpálya 2018. jan. 01-től elindul a központi államigazgatáshoz tartozó szerveknél dolgozó kormánytisztviselők számára is. Én rendőrségen dolgozom kormánytisztviselőként ötödik éve. Tudja valaki, hogy ránk mi vonatkozik ebből? Vonatkozik egyáltalán valami? Vagy a rendőrségnél mint központi közig. szerv, csak az ORFK-n dolgozó tisztviselők kapnak életpályát? Én városi kapitányságon dolgozom, munkáltatóm a Megyei Rendőr-főkapitányság. Jó lenne tudni mi az ábra, mert nekem ettől fögg, hogy maradok e.... A jelenlegi bérezéssel nem fog menni... Egyedül maradtam két kisgyerekkel, ebből a nevetséges illetményből nem megytovább...

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a Magyar Államkincstárnál végrehajtották-e a 2017. nyarán ígért béremelést?

Arról volt szó, hogy 2017. július 1. napjától 25%-os, 2018. január 1. napjától további 25%-os fizetésemelés lesz a Magyar Államkincstárnál. Megvalósult ez?

Üdv.: Andi

 

Nem valósult meg, ahogy idén sem! Valahogy az az érzésem, hogy a mostani létszámcsökkentés után sem fog megvalósulni, hiába vannak az ígéretek!

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy jelenleg mennyi a fizetésetek? Azóta történt bárminemű béremelés? Én önkormányzatnál vagyok, de ígérgetésen kívül mást nem kapunk :( Kíváncsi vagyok járási/megyei szinten mi a helyzet :) Köszönöm.

Sziasztok! Megyeszékhelyen alkalmaznának köztisztviselőként, pénzügyi területen. 16 év egyéb jellegű munkaviszonyom van, főiskola, C típ. nyelvvizsgám. Az elbeszélgetésen -tól -ig határ közötti bért említettek, de valami közelebbit jó lenne tudni. Egyébként jól éreztem, hogy "nem illik" nagyon forszírozni a konkrét bért?? Örüljek, hogy felvesznek, aztán majd akkor kiderül, hogy mennyi az annyi? Vagy lehet olyat kérni, hogy előre kalkulálják ki a bért? Nyilván nem mindegy, főleg a gyes előtti egész jó béremhez képest. Köszönöm.
Sonja

Élelmiszer-biztonsági felügyelő állásra jelentkeznék, élelmiszermérnök Msc képesítéssel, középfokú angol nyelvvizsgával. Közszférában még nem dolgoztam. Mennyi fizetésre számíthatok? Köszönöm a válaszokat!

Havi oraszamtol fugg. Netto 110 es 130 kozott varhato.

Ha ez tényleg ennyi,akkor gyalázatos.Ki megy el ennyiért mérnöki végzettséggel dolgozni manapság? Ennyiért már operátor sem megy az autóiparban a sor mellé...

Hát...hm, és hm. Élelmiszerbiztonsági mérnök, havi nettó 110 ezer? Khm. Akkor mostantól kétszer is megnézem hogy mit veszek a boltban. Őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ennyi pénzért hosszabb távon motivált legyen tisztességes melót végezni, azon a kaján, amit meg majd én megveszek a boltban... :( Ez így nagyon gáz.

Szia,
Kérdésedre nem tudok válaszolni, sajnos. De érdekelne, ha megtudtad már a választ. Ugyanilyen végzettséggel rendelkezem, mint te.Hasonló munkakör után keresgélek én is.

Kedves Mindenki!

Közgazdasági érettségivel, OKJ-s képzésekkel, 16 éves munkaviszonnyal verseny szférában dolgoztam, városi önkormányzatnál lenne lehetőségem elhelyezkedni köztisztviselőként.
A 16 éves nem közszolgálati munkaviszony számít a szorzóknál???
Vagy alap szorzóval kell kalkulálnom (38650 x ?)

KÖSZÖNÖM!

Kedves Saxonn!
Érdeklődnék nálad,hogy sikerült-e az állást betöltened,mert én most pontosan abban a cipőben járok mint te,és az infók ismeretében döntenék az állásról.
Válaszodat előre is köszönöm!

Szia!

Sajnos nem sikerült (nem én mondtam nemet), főiskolai diplomával jelentkezőt vettek fel...

Bármilyen munkaviszony számít, de csak akkor, ha igazolni tudod. pl: Munkaszerződés, munkaviszony megszüntetés dokumentumai. Ahány évet így igazolni tudsz, annyit fognak figyelembe venni.

Kérném egy okosabb segítségét, ha lehet  Létezik az, hogy ha a tárgyhavi alapilletményem 100490 Ft. „a szorzó 2.6” ami ugye egy egész hónapra jár melyben benne vannak a hétvégék és a fizetett ünnepek is akkor én hat nap szabival és huszonöt nappal csak 74225 Ft-ot kapjak „bruttó”? A választ előe is köszönöm :)

Kedves Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék,hogy igazságügyi igazgatási diplomával két középfokú nyelvvizsgával milyen kezdő bérezés várható!!??
Előre is köszönöm a választ!

Kedves Lilla!

Én is ezen diplomámat fogom megszerezni, érdeklődöm, hogy milyen tapasztalataid vannak, hol sikerült elhelyezkedned? Ill. az itt feltett kérdésedre sikerült-e érdemleges választ kapnod?

Köszönettel,

Mr. White

Érdeklődnék hogy pályakezdő diplomásként, középfokú nyelvvizsgával,kis városban köztisztviselőként (Járási Hivatalban) mennyi munkabérre számíthatok? Köszönöm a segítségeteket!

Sajna nagyon kevés. Én is hasonló cipőben járok 3 év munkaviszonnyal diplomával nyelvvizsgapótlékkal 107ezer nettó....

bogarászva egy ideje a netet sem kapok választ az alábbiakra:
mennyi jelenleg a fizetése egy pályakezdő önkormányzati köztisztviselőnek? Diploma, nyelvismeret számít? Valahogy nem találok egy működő kalkulátort, de lehet,h goy a böngészőm konfigurációja a ludas...

Igen, tényleg keveset keresnek a ktv-k, pld. 32 éves munkaviszony után a bruttó kereset havonta a II. besorolásúaknak 127 ezer forint. Ez sok vagy kevés?

Tudna-e valaki esetleg segíteni abban, hogy kb mennyit keresnék köztisztviselőként például egy önkormányzat pénzügyi osztályán, ha 2008-ban szereztem egy jó nevű főiskolán közgazdász diplomát, 2007 októberében tettem le a mérlegképes könyvelői vizsgát ugyanott (még nem regisztráltam), rendelkezem "C" típusu sima német középfokú és német szakmai középfokú nyelvvizsgával is, könyvelőként dolgoztam a főiskola utolsó évétől kezdve, de nem a közszférában. Nem tudok kiigazodni, hogy milyen szorzókkal kell ilyenkor számolni. Mi lehet az én esetemben a minimum bér? A válaszokat előre is Köszönöm!

A kolléga jól mondja, 170e körüli bruttóra számíthatsz. Egy nyelvből csak egy nyelvvizsgapótlékot kaphatsz, a szakmai semmit nem ér, a diploma minősége szintén irreleváns. Kizárólag a szolgálati (munkában töltött) időt veszi figyelembe a bértábla, az sem érdekel senkit, hogy értesz-e a munkádhoz. Esetleg az önk. anyagi helyzetétől függően adhat valami plusz juttatást, de ezen kívül csak a bruttó 200e éves cafeteria van, ami kb. nettó 12e-t jelent havonta. Persze ha csókos vagy, akkor munkaszerződéssel nettó 500e-t is kaphatsz.

Kedves Fórumozók!
Tisztázzuk, hogy köztisztviselői, vagy közalkalmazotti bérekről beszélünk. A köztisztviselők, ha emlékezetem nem csal, 2006-ban kaptak utoljára béremelést. És azóta elvették a 13. havit, igaz, kaptak cafeteriát, évi 196 eFt-ot bruttóban.
Kérdésedre: a béred egy önkormányzati hivatal pénzügyi osztályán beosztott közszolgaként bruttó 170. eFt körül lenne a nyelvvizsgával együtt. A mérlegképesre talán kaphatsz képzettségi pótlékot, ennek mértéke 10 % körül van.
A vonatkozó jogszabály a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény. A végén van a besorolási tábla. Felsőfokúakra az I. tábla vonatkozik.

Budapesti nem rosz nevű egyetemen rendszergazda beosztásban 52 évesen 29 éves munkaviszonnyal felsőfokú végzettséggel /nem gagyi Kandó informatika szak nappali/ F9 besorolással 159500 bruttó azaz 104500 nettó. Semmi nem jön hozzá, se pénz se természetbeni juttatás. Ezt kapom meg tizenkétszer egy évben.
A munka az olyan, hogy egyedül vagyok informatikus több száz gépre a szerverekre meg a hálózatra. Semmilyen supportom nincs.
Emelkednek a bérek nem kicsit, nagyon. Meg a varangyosbéka seggét fel kell támasztani egy rúddal hogy aláférjek.

Áruld el nekem kérlek, hogy mi a csudáért nem hagyod ott???? Egyszerűen képtelen vagyok megérteni. Elárulom, hogy egy tescoban a legalacsonyabb bolti eladó szinten is pontosan ugyanennyi a fizetés..

Kedves Fórumozók!

jelenleg álláskeresésben vagyok, BA diplomával rendelkezem, most csinálom a mesterképzést. Középfokú, C típusú nyelvvizsgával rendelkezem.
Egy vidéki kisvárosban találtam szociális ügyintézői pozíciót meghirdetve, de csak középfokú végzettséget kér. Köztisztviselői jogviszony.
Érdeklődnék, hogy szerintetek milyen fizetésre számíthatok?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv:
Tamás

Oldalak