Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

Most fog megjönni az 1.fizum ,majd 1 hónap múlva megírom hogy mennyiből jöttem ki.Egyébként nem Münchenbe vagy Berlinbe vagyok,ahol 1000 euró 1 kis luk. Nagyon nem mindegy melyik városban kapsz ennyit ( ez a fizu itt körbekérdezés után átlag feletti bőven ).

Birom ezeket a nem éri meg kommenteket. Jött-ment K-európai éppen kiköltözött, helyét kereső mérnökként nem olyan rossz fizu ez. MO-ról interjúzva eleve hátrányból indulsz. Később könnyedén lesz ez több is, ha teszel érte. MO-n meg bruttóban is csak álmodik ennyiről a többség, 10+ év tapasztalattal is....

Elgelejtetted aláírni Karcsika

Ez egy szar vidéki kkv...tervezek is innen lassan dobbantani, mert a meló jó, de a fizetés az az őskorban maradt. BP és környéke jobb választás lehet?

Az ilyen lidi meg hasonlókban az élelmiszer árak kb ugyanazok mint vidéken, a lakhatási költségek viszont irreálisan magasak, patkányluk 220+rezsi meg ilyenek, a városszéli erdőben suttyomban egy sátrat felverni is drágább mint normális lakást bérelni/törleszteni vidéken. Csak akkor jönnék fel Pestre ha a lakhatásod kvázi ingyen megoldott. De bekerülni is nehezebb akármilyen multihoz, dömping van mérnökből, és ez a fővárosra pláne igaz. Ellenben Makkosbüdösfütykösön simán elhelyezkedsz mérnökként 8 nyelvet beszélve, bruttó 650-ért, ott "hiány van" mert egy állásra most csak 10 mérnök jelentkezik nem pedig 800 mint Pesten.

Ez sajnos teljesen igaz most Budapestre vonatkozólag.

Köszi az infót.

Ha kitermelsz a cégnek több százezret +ba akkor 3 éven belül a heti 1 gyümölcsnapot heti 2 re fogják felemelni! Sőt a karácsonyi céges vacsorán lesz steak is !

Egyetem után 1 év tapasztalat, PLC programozó br 800. Cafi, 3 nap HO. hetente, rugalmas munkaidő.

Gyenge. PLC-s volt évfolyamtársaimnak 1 év tapasztalat után Győrben már meg van a nettó 800.

én meg 3 éves vagyok, 4 éve plc-zek és havi nettó 1.8 millám van, kapok cafi-t, havi nettó 100 ezret, meg havi bónusz, meg jelenléti bónusz amit HO-ban is megkapok.

Üdv, Kis Károly, mesterPLC-s

Butuska Karcsika maradj mar anyuci szoknyaja mogott!

Irigyled mi?

Hogyne, és heti 5 nap HO és egy Q5 audi,amit 6 havonta cserélnek,ugye?

Szia. Megkérdeztem, heti 2 nap HO és kocsi nincs.

Nyilván. Kocsit nem adnak mellé?

Helló!

Nem mérnök, de fémipar. Végzettségem CNC forgácsoló. Közepes méretű cég közép MO, 1 műszak. Nem sima zöld gombos meló, én írom meg a programot, felszerszámozom a gépet, szerszámokat bemérem, gyártom és méreteket ellenőrzöm. 5 éve vagyok a cégnél, első munkahely. Idén sikerült kiharcolni egy nagyobb fizuemelést, így havi nettó 620ezer + bejárási pénz. Èvvégén 13ik havi. Túlóra nagyon ritkán, de ha van akkor 150%-ban fizetve.

Egyébként ez nem rossz bér, bár gondolom, hogy ez a 25 év alattiak kedvezményével érhető el. Ahogy olvastam 5 éve vagy ezen a helyen, akkor közel lehetsz a 25-höz, utána ez a bér pedig egy 100-assal lesz kevesebb.

ez is röhej egyébként,hogy 25 év alattiként kapod az szja mentességet.Ha pl.mérnöknek vagy közgazdásznak tanulsz,4-5 évet tanulsz,mire meg kiesel a suliból ,pont lemaradsz róla.Egy 20 éves cnc-s meg hegesztő meg simán hazavisz 5 éven keresztül nettó 650-et. Behányok ettől az országtól komolyan mondom.

Nem véletlen lett ez kitalálva. Valszeg jópáran elcsábultak és inkább elkezdtek dolgozni tanulás helyett. Aztán később jön a kopp, meg a beragadás a szar fizetések világába.

Hat én mérnökként ugyanúgy be vagyok ragadva a szar nettó 650-el....

mondjál már olyan szakot,amit érdemes elvégezni ( IT-n kívül ),hogy utána klasszisokkal többet lehet keresni,mint egy cnc-s vagy hegesztő ??

Palyakezdokent nem fogsz, de IT-val sem. Villamosmernokkel lehet br milla felett keresni 5 evnyi xp-vel, a tapasztalt alkalmazott mernok teteje br 1.3-1.5 most kb. Akar plc-s iranyban, akar beagyazott es/vagy hardverfejlesztoi iranyban igaz ez.

Sajnos igen...még egy év aztán dobbanthatok külföldre normális fizetésért.

Feküdj rá a németre, ezzel a tudással/tapasztalattal sima liba lesz jól fizető melót találni kint.

Sziasztok! Huszas éveim elején járok és lassan befejezem az elektrotechnikusi képzést, érdekelne hogy mi a helyzet villamosmérnökként a piacon? Sok forumon olvastam a gépészmérnöki az már korántsem olyan jó választás mint annó de igaz ez a villamosmérnökire is?

Én itt elsősorban a hagyományos villamosmérnöki munkára gondolok, nem a beágyazott fejlesztői/programozói oldalára.

Energetikai tervező villamosmérnökként 1-2 éves tapasztalattal, ritka nyelvtudással br 700-at tudtam kialkudni.

Pesten nem rossz ez.Nekem haverom Vik es volt,erősáramban utazik. Pesten kapott valami hasonló összeget mint te,plusz juttatás nuku. Miskolcon (ott laknak a szülei,ő is ott érettségizett) kapott bruttó 850 es ajánlatot napelemes cégtől+betanulás után korlátlan autó+prémiumok. Pest ennyit tud jelenleg,de az albik ára már persze annyi mint egy kisebb osztrák városkában. DE persze költözzön mindenki a fővárosba,hogy még ennyi se legyen a fizu,még a bruttó 600 ra is legyen többszáz jelentkező...

Oldalak