Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

egészitsük ki a dolgot tovább:

Egy noname MSc annyit ér, mint egy BME-s BSc...

A kommentem tartalma valami hiba miatt lemaradt. Csak azt akartam irni, h koszonom a hozzaszolasokat, mert en is erre szerettem volna kilyukadni, csak elobb szerettem volna megbizonyosodni arrol, h az illeto valoban a bsc+msc kombot hivja 2 diplomanak. Ez egy bevett szokas egyebkent, mert mennyire jol mutat mar az oneletrajzban, h 2 diploma. Nagyon haragszok emiatt a dualis kepzesre. Tovabb noveli az egyebkent is indokolatlanul nagy egoval rendelkezo palyakezdok onbecsuleset. Hamis illuzio.

*haragSZOM*

én is nagypofájú pályakezdő vagyok, ha csak BSc-m van, de csicska béren dolgozva 3 év alatt megtanultam ezt-azt a vadonban (versenyszféra)?

Ja és mi a helyzet a noném BSc-t megszerezni nyelvvizsga hiányában nem tudó, de mégis JÓL kereső egyénekkel?

Viszont, ha csak az msc a diploma, akkor a bsc az mi? Féldiploma? Vagy csak oklevél? Hogy kéne nevezni szerintetek?

A Bsc. neve főiskolai DIPLOMA. Az Msc egyetemi DIPLOMA. Mind a kettő diploma, csak más szinten.

Ilyenkor az MSC-t szokás mindenhol mondani, önéletrajzba tenni. A BSC-s diploma nem számít másodiknak, csak egy kisebb értékűnek és irrelevánsá válik.

Ha viszont bemutat egy MSC közgazdász és egy BSC informatikus mérnöki diplomát, na azzal már lehet villogni..

Irrelevánssá... mindegy.

Tehát közgázból csak az msc a diploma, de infobol a bsc is az. Ühüm, értem már.

Te most mit nem értesz? Ugyanabból a végzettségből MSC is meg BSC is akkor a BSC irreleváns, az nem második diploma.
Értelmezni kell amit írtam, mert lehet az 1 diploma is sok lesz...

Lehet, nem te irtad, sok itt az anonymus. A következőre reagáltam: ha valami bemutat egy kozgaz msc es egy mernok infos bsc DIPLOMAT... Tehát ezek szerint a kozgazbol az msc csak a diploma, de indobol mar a bsc is annak van véve. Ebbol indult ki az egesz szrágás.

Amit te irsz, nyilvan ertem.

hááát azért szerintem össze lehet mérni a két végzettséghez szükséges erőfeszítések nagyságát. BME-n müszaki területe SOKKAL többet kell kinlódni küszködni, hogy elvégezd. A közgáz sokkal könnyebb.

Blabla te gondolom elvégeztél egy Pénzügy-számvitel képzést, hogy így össze tudod mérni.
Kezdd a tököm tele lenni a BME istenítésével..
A BME-hez semmi sem mérhető...hiába tanul valaki az Óbudain vagy a Kandón akkor sem közelíti meg a BME szintet egy fikarcnyit sem. Remélem érezhető az irónia.
Kezdd néhány friss diplomás BME-s nagyon elszállni magától.
Közgázon is van rengeteg szívatós tárgy: stat 1-2-3, gazdasági matek, a számvitelről meg a vállalati pénzügyről, programozásról inkább nem is beszélnék.
Bocsi, hogy kicsit védelmembe vettem a közgázt de már tényleg sok amit pár bme tanonc gondol.

BME-ről már voltak hasonló vélemények, hogy fel van fújva, az egész, és túl van értékelve (kb. 1 éve lehetett). A véleményedet osztom. BME = Bunkó Magyarok Egyesülete :)

Szervusztok!

Távolkeleti márkánál 5 éves releváns és még 6 év egyéb kereskedelemben szerzett tapasztalattal, műszakidiplomával, PSZÁF Vizsgával és egy idegen nyelv folyékony tudásával minimálbér + 18eFt cafet. alapbérként. Ehhez jön hozzá a mozgóbér, ami az eladásaidtól azaz tőled függ. Ez 10.000Fttól-500.000Ft nettó összegig alakulhat (eddigi tapasztalatom alapján). Vállalati gépjármű használata általában nem, de céges telefon használata jár. Sok stressz, túlóra és tűrőképesség szükséges. Gyakran hétvégéd egy részét is be kell áldoznod a nyitvatartás miatt. Szabadságra menetelt nem tolerálják.

~260 nettó/hó 3 műszak,~10 jutalom/hó,~15 nettó kefetéria/hó,13.havi,karácsonyi ajándék ~20 értékben,cégesbusz
3 éve a cégnél,3 szakmával,a ranglétra legalján
+100-150/hó maszek idő és kedv kérdése

Sziasztok!
Másfél év munkatapasztalattal, közgazdász diplomával, két nyelvvizsgával, budapesti SSC-ben multinál pénzügy területen mi számít jó keresetnek? (nem kezdő pozi) Szeretném tudni hogy a jelenlegi bérem mennyivel van alatta/felette az átlagnak. Válaszaitokat előre is köszönöm!

Neked mennyi? Ahhoz majd viszonyítunk.

Br 340 ezer + netto 18 e cafeteria / ho

Hát ez még kezdő poziba sem ideális. Kb 2 év tapasztalattal, közgazdász diplomával pénzügyi területen minimum 400 ezer- de találhatsz bőven felette is

Sziasztok!
Egy külföldi tulajdonú budapesti céghez főállásba keresnek tolmács-fordítót (építőpipar). Behívtak állásinterjúra. Mennyi fizetést kérhetek?

Sziasztok! Recepciós vagyok Budapesten egy magyar multinál már 4 éve (tömeggel jövök-megyek minden nap 50-50perc). Van 2 középfokú nyelvvizsgám (angol, német) felsőfokú OKJ-s vizsgám. 190,000.- Bruttó a fizetésem +15 e. kafeteria. Igen rosszul jövök ki, de nem emelnek és fejlődést sem biztosítanak a számomra. Kértem őket többször is, hogy kínáljanak fel fejlődési lehetőséget nekem, de csak ígérgetnek...
Szóval az a kérdésem, hogy ez reális-e a helyzetemben, mármint a fizetés?
Előre is köszönöm szépen a választ!
Üdv.
Ferocska

Ha Budapesten élsz, akkor nem is értem a kérdést, komolyan. Két nyelvvel, ha a pénz a fő szempont, akkor SSC-be kell menni, már ha erős használható középfokról beszélünk. Ha nem, akkor rá kell feküdni.

Igen az SSC nagyon jó pénzkeresésre, persze ha elfogadod hogy a munkádnak kvázi semmi értelme nincs, a "tudás" amit megszerzel az SSC kapuin kilépve semmire nem használható a való életben, max. egy másik SSC-ben, stb.

Nagyon sok fajta SSC modell létezik, vagyis az hogy milyen munkákat hogyan szerveznek ki az cége válogatja. Amiről te írsz azok kb a kezdeti modellel dolgozó cégek - Call center, IT Support , esetleg könyvelés területen, teljesen automatizálható folyamatokkal
Viszont van olyan SSC ahol komplex munkákat hoznak át és a külföldi anyacégnél ülő kollégával teljesen megegyező feladatkört látsz el (ergo egy cseppet sincs butítva a folyamat), csak nyilván te kevesebbért végzed azt mint egy angol.
Egy ilyen SSC-ben teljesen használható iparági tudást kapsz, amit könnyen piacosíthatsz nem SSC irányban is. Az én szektoromban legalábbis teljesen ez a helyzet.

Mit jelent számodra a való élet? Ez eléggé úgy hangzott mintha valami számítógépes játékról akarnál valakit lebeszélni.

Menj el dolgozni egy SSC-be, 1-2 évig és megérted :)

Én lehúztam 10 évet ssc-ben, de alapból nem telefonosként kezdtem és rengeteg embert láttam átjárni SSC és nem-SSC között, oda-vissza is. Sőőőt. SSC és személyes hajlandóság kérdése, ki mit kezd vele és hova jut el. SSC-ben is vannak vezetői pozíciók, amik messze nem az agyatlanságról szólnak, vannak nemzetközi pozik, amiket kihasználva ki lehet mászni az SSC világból. A nem-SSC-knél, legyen az anyacég, kkv, akármilyen szektor, is bőven van negatívum. A kérdező adottságaival mi a jobb, mint az SSC...?

Az SSC kb. olyan mint Indiában a Call Center. Betanított szellemi munka, szigorú szabályokkal, mi hogyan lehet, önálló gondolkodás / kreativitásra gyakorlatilag nulla a mozgástér, ami nem is bej, ezek nem kutatóközpontok. Nekem pont ezért nem jöttek be, de biztos vannak sokak akiknek bejött. Bár én is ismertem egy SSC-s team leadert, és ő is panaszkodott hogy hát igen, amit csinálnak annak nem sok értelme van, mivel mindig egy teljes folyamat egy kis szeletét látod csak, és a többit nem tudod megtanulni csak ha pozíciót váltasz, vagy kimész az anyacéghez. A Core Folyamatok, amikhez - pl. pénzügy területén, már komoly számviteli (országspecifikus akár) tudás kell, nem SSC-ben leszenek megoldva elhiheted. Nyílván ezért nincs ilyen pozíció egy SSC-ben pl. hogy "vállalati kontroller", stb. Igen, biztos sokaknak bejön ez a szarság, mert jól fizet, lehet fejlődni, ok. Azért nagyon, de nagyon kíváncsi lennék az arányokra, egyrészt hogy az SSC-n belül hány alkalmazottból lesz VALAHA vezető, illetve hányan képesek "átjárni" nem SSC és SSC világ között, és ha igen, mennyire szakmai a nem SSC-s munka. Konkrétan pl. nehezen tudom elképzelni, hogy egy SSC-s (5+ év) tapasztalatú, mondjuk accounts payable vezetőből hirtelen gondol egyet és elmegy egy KKV-hoz főkönyvelőnek (nem SSC, rendesz szakmai munka). Biztos van ilyen, de ők a KISEBBSÉG. A nagy többségnek - ahogy írtam, ez zsákutca.

Oldalak