Köztisztviselői bérek

Sokat hallunk arról, hogy évek óta nem emelték a közszféra béreit, utoljára 2019-ben volt bérrendezés a közigazgatásban. A korábbi 13. havi fizetésnek nyoma sincs. Tényleg keveset keresnek? Mi a véleményetek?

Kedves Saxonn!
Érdeklődnék nálad,hogy sikerült-e az állást betöltened,mert én most pontosan abban a cipőben járok mint te,és az infók ismeretében döntenék az állásról.
Válaszodat előre is köszönöm!

Szia!

Sajnos nem sikerült (nem én mondtam nemet), főiskolai diplomával jelentkezőt vettek fel...

Bármilyen munkaviszony számít, de csak akkor, ha igazolni tudod. pl: Munkaszerződés, munkaviszony megszüntetés dokumentumai. Ahány évet így igazolni tudsz, annyit fognak figyelembe venni.

Kérném egy okosabb segítségét, ha lehet  Létezik az, hogy ha a tárgyhavi alapilletményem 100490 Ft. „a szorzó 2.6” ami ugye egy egész hónapra jár melyben benne vannak a hétvégék és a fizetett ünnepek is akkor én hat nap szabival és huszonöt nappal csak 74225 Ft-ot kapjak „bruttó”? A választ előe is köszönöm :)

Kedves Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék,hogy igazságügyi igazgatási diplomával két középfokú nyelvvizsgával milyen kezdő bérezés várható!!??
Előre is köszönöm a választ!

Kedves Lilla!

Én is ezen diplomámat fogom megszerezni, érdeklődöm, hogy milyen tapasztalataid vannak, hol sikerült elhelyezkedned? Ill. az itt feltett kérdésedre sikerült-e érdemleges választ kapnod?

Köszönettel,

Mr. White

Érdeklődnék hogy pályakezdő diplomásként, középfokú nyelvvizsgával,kis városban köztisztviselőként (Járási Hivatalban) mennyi munkabérre számíthatok? Köszönöm a segítségeteket!

Sajna nagyon kevés. Én is hasonló cipőben járok 3 év munkaviszonnyal diplomával nyelvvizsgapótlékkal 107ezer nettó....

bogarászva egy ideje a netet sem kapok választ az alábbiakra:
mennyi jelenleg a fizetése egy pályakezdő önkormányzati köztisztviselőnek? Diploma, nyelvismeret számít? Valahogy nem találok egy működő kalkulátort, de lehet,h goy a böngészőm konfigurációja a ludas...

Igen, tényleg keveset keresnek a ktv-k, pld. 32 éves munkaviszony után a bruttó kereset havonta a II. besorolásúaknak 127 ezer forint. Ez sok vagy kevés?

Tudna-e valaki esetleg segíteni abban, hogy kb mennyit keresnék köztisztviselőként például egy önkormányzat pénzügyi osztályán, ha 2008-ban szereztem egy jó nevű főiskolán közgazdász diplomát, 2007 októberében tettem le a mérlegképes könyvelői vizsgát ugyanott (még nem regisztráltam), rendelkezem "C" típusu sima német középfokú és német szakmai középfokú nyelvvizsgával is, könyvelőként dolgoztam a főiskola utolsó évétől kezdve, de nem a közszférában. Nem tudok kiigazodni, hogy milyen szorzókkal kell ilyenkor számolni. Mi lehet az én esetemben a minimum bér? A válaszokat előre is Köszönöm!

A kolléga jól mondja, 170e körüli bruttóra számíthatsz. Egy nyelvből csak egy nyelvvizsgapótlékot kaphatsz, a szakmai semmit nem ér, a diploma minősége szintén irreleváns. Kizárólag a szolgálati (munkában töltött) időt veszi figyelembe a bértábla, az sem érdekel senkit, hogy értesz-e a munkádhoz. Esetleg az önk. anyagi helyzetétől függően adhat valami plusz juttatást, de ezen kívül csak a bruttó 200e éves cafeteria van, ami kb. nettó 12e-t jelent havonta. Persze ha csókos vagy, akkor munkaszerződéssel nettó 500e-t is kaphatsz.

Kedves Fórumozók!
Tisztázzuk, hogy köztisztviselői, vagy közalkalmazotti bérekről beszélünk. A köztisztviselők, ha emlékezetem nem csal, 2006-ban kaptak utoljára béremelést. És azóta elvették a 13. havit, igaz, kaptak cafeteriát, évi 196 eFt-ot bruttóban.
Kérdésedre: a béred egy önkormányzati hivatal pénzügyi osztályán beosztott közszolgaként bruttó 170. eFt körül lenne a nyelvvizsgával együtt. A mérlegképesre talán kaphatsz képzettségi pótlékot, ennek mértéke 10 % körül van.
A vonatkozó jogszabály a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény. A végén van a besorolási tábla. Felsőfokúakra az I. tábla vonatkozik.

Budapesti nem rosz nevű egyetemen rendszergazda beosztásban 52 évesen 29 éves munkaviszonnyal felsőfokú végzettséggel /nem gagyi Kandó informatika szak nappali/ F9 besorolással 159500 bruttó azaz 104500 nettó. Semmi nem jön hozzá, se pénz se természetbeni juttatás. Ezt kapom meg tizenkétszer egy évben.
A munka az olyan, hogy egyedül vagyok informatikus több száz gépre a szerverekre meg a hálózatra. Semmilyen supportom nincs.
Emelkednek a bérek nem kicsit, nagyon. Meg a varangyosbéka seggét fel kell támasztani egy rúddal hogy aláférjek.

Áruld el nekem kérlek, hogy mi a csudáért nem hagyod ott???? Egyszerűen képtelen vagyok megérteni. Elárulom, hogy egy tescoban a legalacsonyabb bolti eladó szinten is pontosan ugyanennyi a fizetés..

Kedves Fórumozók!

jelenleg álláskeresésben vagyok, BA diplomával rendelkezem, most csinálom a mesterképzést. Középfokú, C típusú nyelvvizsgával rendelkezem.
Egy vidéki kisvárosban találtam szociális ügyintézői pozíciót meghirdetve, de csak középfokú végzettséget kér. Köztisztviselői jogviszony.
Érdeklődnék, hogy szerintetek milyen fizetésre számíthatok?

A segítséget előre is köszönöm.

Üdv:
Tamás

Segítségeteket kérem abban, aki tudja, hogy mennyi lenne a bérem a köztisztviselői bértábla szerint, ha vidéki Önkormányzatnál helyezkedem el. 15 év közalkalmazotti és köztisztviselői munkaviszonyom volt, illetve 10 év a vállalkozói szférában. Összesen 25 év munkaviszony. Főiskolai végzettségem van.
Előre is köszi a segítséget.

Így kell a napokban is sűrűn emlegetett korrupció ellen harcolni-éhbérekkel a 38650 ft nevetséges lehetne de nincs kedvem nevetni rajta.

Ha elmegyek egy Intézményhez takarítani,mint köztisztviselő megnevezéssel,akkor mennyi nettóra számolhatok.

Olvastam egy - két bejegyzést! Nem tudom ki az aki azzal hiteget benneteket, hogy havi 200.000 cafetériát kap, de ez nonszensz! Ugyanis a jogszabály egyértelmű! ÉVI MAXIMUM 200.000Ft bruttó cafetériát kaphat csak egy köztisztviselő - beosztásától és munkahelyétől függetlenül!!

Annyira érdekelne, hogy miért van az, hogy egyesek NEM a tábla szerint kapják a bérüket. Pl. közalkalmazottként nettó 300 e-t nyelvvizsga és diploma nélkül 5 év alatti gyakorlattal, hogyan? Bankban rálátok a fizetésekre, szóval ez az összeg tuti! Tudom, hogy el lehet térni a bértáblától, de többszörösével is???

Nem bántani akarom a közalkalmazottakat, de valóban lehetséges hogy a bérük többszörösét is megkaphassák. Működik a közalkalmazotti rendszerben egy úgynevezett "munkáltatói döntésű illetmény", amely fittyet hány a besorolás szerinti bérnek és gyakorlatilag korlátozás nélkül alkalmazható. Pl. besorolás szerint 108.000 Ft, ehhez járulhat akár 200-250 ezer forint munkáltatói döntésű uilletmény, sőt különböző jogcímen pótlékok, valamint "kereset-kiegészítés" megnevezéssel havonta adható valamilyen összeg (ennek sincs plafonja) "mondva-csinált" feladatokra. Szóval szépen összejöhet a közalkalmazott bére, ha a főnök kedvence, vagy valakije. És elnézést kérek azoktól a közalkalmazottaktól akire ez nem jellemző, de azért jó ha tudjuk, hogy ilyen is van.

Ezt csak megerősíteni tudom. Ismerek olyat, hogy az egységvezetőnek a bértábla szerint megállapított bére értelemszerűen magasabb a beosztottjáénál, de a munkáltatói döntés alapján adott kiegészítéssel a beosztott keres többet.

Ismerek olyat, hogy több diplomás és hosszabb szolgálati jogviszonnyal rendelkező kolléga a munkáltatói döntés alapján kevesebbet keres, mint fiatalabb, szakközépiskolát végzett kollégája.

És ismerek számos egyéb anomáliát...

el lehet térni, ugyanis személyi bért kap az illető.Természetesen a kollegái rovására, mert valamiből ki kell gazdálkodni, és természetesen csakis ha kiemelkedő teljesítményt tanúsít asz a főnöködnél.( ez a valóságban valami befolyásos embernek a rokonát jelenti)
hát így......

Akkor ez azt jelenti, hogy olyan nincs is, h. vkit ne a tábla szerint vegyenek fel? csak menet közben változhat a bére??

írhatna olyan, aki nem a tábla szerint keres, h. milyen tényezők játszanak szerepet ebben. nyilván, ha nem vkinek a vkije :)

(ÉS VÁLTOZTASSATOK LÉGYSZI AZ IDIÓTA CAPTHA KÓDOKON, MERT LEHETETLEN KIOLVASNI!!!!!!!!)

A közalkalmazottaknál a tábla elvileg az adott beosztásban adható legkisebb illetmény (a közszférában így hívják a bért), elvileg munkáltatói döntéssel bármekkora lehet. (más kérdés, hogy a legtöbb intézménynek forráshiány miatt nincs pénze az kiegészítésre... (kivéve néhány vezetőt.)
Köz/kormánytiszviselők: itt -20 és max 50 %-al el lehet téríteni a besorolási illetményt. (bér) Illetve az önkormányzatoknál van a személyi illetmény: ezt személyre szabottan állapítják meg egy-egy beosztásban.
Emellett lehet címet adományozni: szakmai/közigazgatási tanácsadó... Ennek bére már főosztályvezető-helyettesinek felel meg. Szóval sok törvényes lehetőség van rá.

Üdv! Bár nem olvastam tovább 2-3 oldalnál, lehet már esett róla szó. A kérdésem az lenne hogy, mire számíthatok a jövőre megszerzett BA Igazgatásszervező diplomámmal(levelező). Középfokú angol komplex nyv. Bár munka tapasztalatom híján vagyok, gyakorlati helyet is idén kell megválasztani. Mi lenne a megfelelő döntés?! Van valaki itt aki ugyan ezzel a végzettséggel dolgozik köztisztviselőként? Tudom ismerős etc. fontos, de ezt figyelmen kívül hagyva. Előre is köszönöm a választ!

Keves Érdeklődő!

Én szintén tavaly végeztem 5ös minősítéssel,és baromi nehezen találtam munkát. Igaz én nem is a közszférát céloztam elsősorban. Aztán mégis csak aljegyzői székbe pottyantam. jelenleg a bérem 43%-al van eltérítve. személyi illetményes vagyok, s kapok így 130at, de egyéblént egy kezdő táblás besorolással diplomával nyv-al 96e Ft ot visz haza. az éhhalál küszöbe alatt. VIVA KÖZSZFÉRA meg életpályamodell!!!!!

Nekem az lenne a kérdésem hogy takarékbankban szeretnék elhelyezkedni. Akkor én is köztisztviselő lennék?Tehát akik bankba dolgoznak azok is azok?Az illetményt megtudtam nézni illetve még jár havonta 200ezer cafetéria. A bejárást kocsival támogatják 12km naponta oda vissza?

Takarékokban nem köztisztviselők dolgoznak, a nekik járó 200e cafetéria pedig bruttó és nem havi, hanem éves! Bejárásról nincs infóm.

Oldalak