Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

Kéttannyelvű közgazdasági szakközépiskola, majd nemzetközi gazdálkodás angolul (BA).
Angolul felsőfokon tudok + szakmai nyelvvizsga és van egy még középfokú német nyelvvizsgám, info téren otthon vagyok, az egyetemen láttam már SAP-t és egyéb BI programokat.
Frissdiplomásként egy ipari multinál Budapesten Junior Kontroller beosztásban nettó 270 ezret keresek + havi bruttó 40 ezer forint cafeteria + esetleges bónusz (elvileg) és 13 havi fizetés.

Sziasztok,

Data Science teruleten dolgozik e valaki, milyen indulo berrel lehet szamolni, keresett szakma e vagy eppen tulkinalat van a piacon? ( ez utobbit ketlem)

 

Szia,

Keresett szakma nagyon. Amennyire én tudom nettó 300 körül indul és a határ a csillagos ég.

Sziasztok, tudja valaki, hogy quality mérnökként a maklári vagy egri bosch-nál mennyi kérhető el 3-5 év tapasztalattal? Ami nem is tul magas, de nem is túl alacsony igény?

Üdv, én nem engednék abból a bérigényből, ami aktuálisan reális a piacon. Lehet, hogy csak Bruttó 450-el vennének fel, de te 550-et akarsz, annyiért elmennél dolgozni Maklárra? Akár 3, akár 5 év tapasztalatod van, több évig nem igazán tudsz mozgolódni utána (cv-ben nem jól néz ki), illetve béremeléseket sem csak úgy dobálják az ember után. Annyiért menj el dolgozni, ami tud téged motiválni az adott munkavégzéshez. Annyiért menj el dolgozni, amivel 2-3 évig biztosan elégedett leszel.

Kiindulásnak ajánlom: https://www.profession.hu/kalkulatorok/beriranytu

Eszerint nettó 350ezer nettó reális lehet 3-5 év tapasztalattal. Akkor bérsáv mehet bruttó 520-570-nek. Nem a bérsávon fog múlni, hogy felvesznek-e, hanem hogy hogyan szerepelsz az interjún. Ha sokalják, majd úgyis megy majd az alkudozás, hogy mennyit engednél.

Mekkora fizetést kérhetnék? BSC villamosmérnöki diplomával rendelkezem, jól beszélek angolul és van 1 év Quality Engineer és 2 év Production Support Engineer tapasztalatom. Az előbbi LED TV gyártás az utóbi az autópiari tapasztalat. Ha mindent beleszámolok ( albérlet támogatás, cafeteria ), akkor gyártástámogató mérnökként kb 300 ezer nettó fizetésem volt. Gyártástámogató vagy Folyamatmérnöki pozíciókban gondolkozok. Szerintetek milyen fizetést kérhetnék? Előre is köszönöm a válaszokat!

Sziasztok!

Valaki aki dolgozik/dolgozott az elmúlt 1-2 évben Bgi4-nál, tudna egy képet vázolni arról, hogy kezdőként, seniorként illetve manager-senior managerként mennyit lehet keresni, illetve mennyi idő alatt lehet elérni a manager poziciót?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Helló,
nekem több frissdiplomás ismerősöm is dolgozik/dolgozott a Big 4-nál. Viszont egyelőre csak a kezdőkre van rálátásom.
Kezdőként olyan nettó 260-350 körül vannak a fizetések + juttatások.
Viszont elvárt a napi 10 óra + párnál még hétvégén is elvárják, hogy dolgozz.
Ritka nagy szemétláda mindegyik, kerüljed őket ha lehet. 2 év után már rengetegen lelépnek, aki meg hosszútávon ott marad az nem normális. (Ezt egy olyan idősebb ismerősöm mondta aki 4 évet volt ott, aztán fele fizetésért eljött onnan).

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy lean mérnökként tapasztalat nélkül mi lenne a reális fizetési igény? Köszi a választ

Vidéken és Bp. környékén kezdőként a bruttó min. 350-400e Ft reális, de már 3-5 év szakmai tapasztalattal az 550-700e Ft abszolút korrekt (figyelembe véve a sávon belül a bonust és mértékét ill. 13. havi fizut). Remélem segítettem, de majd itt mások is hozzászólnak :)

Attól függ vidéken vagy Bp-en?

Szeretném megosztani veletek hogy igen van munkatárs megbecsülés és jó fizetés.
magamról 29 éves Alapfokú iskolai végzetséggel rendelkezem. 10 éves CNC és forgácsolói tapasztalattal vagyok immár több mint 5 éve egy 1500 …főt foglalkoztatott Autóipari multinacionális cégnél. Beosztásom Forgácsoló. Tiszta rendezett ( klíma ) munkahely. Több juttatás néhány infó. 3 havonta bruttó 90000+havi 25000 Cafatéria,+ Beiskolázási támogatás 25000+ 13.havi prémium éves bruttód * százaléka átlag 400000-1000000ft bruttó. Havi fizetés átlagosan 250000-450000 között ( túlóra nélkül). Alapszabadságod mellé bizonyos évek után + szabik pl 5 év +3 nap. Családi nap, éves nagy vacsora( Buli), egészségi programok, sportolási és egyéb támogatások lehetőségek…stb .

Szerintem igen lehet jól keresni s Magyarországon ezzel megélni. Ja és évente 2* értékelés ami ha TE teszel érte Fizetésemeléssel jár! 

Hello.Azköztudott,hogy a cnc-ek jól keresnek,bár nem írtad hogy a fizu az netto v brutto.Az alapszabadságra járó plussz napok viszont mindenkinek jár,nem a cég adja :)

Kezdő Villamosmérnök (Bsc) Fizetés Budapesten Multinál, bruttó 380

Milyen területen? Milyik iparágban?

Biztonságiőrként (tudjátok az a bunkó biztonságiőr) jelenleg 350.000 ft számlára utalva!
Havi 520 munkaórával 2 munkahelyen, amelyikből az egyiknél még alszom is éjjel.
De ha takarékra fognám magam is meglenne a havi 300.000 és minden harmadik napom szabad lenne a hónapban. (10 szabadnap)

30 napon át napi 16 óra munka is csak 480 óra, szóval havi 520 munkaóra teljesen irreális. Nincs is értelme.

Sziasztok!

Szerintetek egy beszerzési asszsiztensi poziban mennyit lehet kérni? Diplomát és német nyelvtudást kérnek, amit napi szinten kell használni. Köszönöm! :)

Sziasztok!

Környezetgazdálkodási agrármérnök Bsc diplomám van, középfokú angol nyelvtudásom. Tapasztalatom gyakorlatban nincs, jogosítványom nincs. Szerintetek kapnék állást valahol mezőgazdasági, termesztői, tanácsadói stb. állást a végzettségemmel kapcsolatos munkakörben? És mennyit lehet így keresni, csak körülbelül legalább? Illetve most kezdtem ökológiai gazdálkodási mérnöki Msc-t...Szerintetek segít ez rajtam, vagy halál feleslges? A legtöbb álláshirdető ugyanis nem írta, hogy Msc-t kérne. Nagyon kezdő vagyok az oldalon és a munkaerőpiacon is. 22 éves vagyok.

Elsőszámú célod legyen, hogy valahol a szakmában minél hamarabb elhelyezkedj és lehetőleg folyamatosan dolgozz MSc mellett; csúszni is megéri emiatt.
Ezen kívül érdemes a jogsit is megcsinálni.
Úgy elmehetnél pl. értékesítőnek is (vetőmagok, növényvédő szerek, stb), amivel átlag felett lehet keresni.

Sziasztok!

Megírnátok kérlek, hogy egy IT-s projektmenedzser asszisztens mennyit keres? Most készülök állásinterjúra és sajnos nem találok rá vonatkozóan adatokat. Budapesti illetettségű cégekhez pályázok. Amiket mindenhol írnak az a projektmenedzseri fizetés.

Sziasztok!

Szeretnék informálódni hasonló területen dolgozó kollégáktól. Épületvillamossági tervező vagyok (hagyományos és épületautomatikát egyaránt tervezünk és kivitelezünk, kis házaktól- stadionokig) Nincs tervezői jogosultságom még, de 4 embert irányítok ami nagyságrendileg lefedi a tervező részleget. Valamint a projekteket a kivitelezés folyamán is végigkísérom. 3 éve dolgozok a cégnél. Szerintem kb. ennyi információ elég, tehát milyen fizetés a reális ebben a munkakörben? (kérlek nettót írjatok) 

Se tapasztalatot, se vegzettseget, se jelenlegi beredet nem adtad meg. Hogyan iranyitasz harom embert amikor se vezetoi kepesseged, se jogosultsagod nincs hozza? Ki irja ala a terveket? Remelem a 'beosztottaid' nem magasabban kepzeztek nalad.

Elnézést, tényleg nem volt egyértelmű villamosmérnök vagyok (Bsc), tapasztalat az itt eltöltött 3 év (ezen a területen).

Off: A többi része abszolút nem a kérdéshez vonatkozik, de természetesen van a cégnél VT jogosultsággal rendelkező kolléga aki átnézi és aláírja a terveket, ahogy fogalmaztál a 'beosztottaim' nem magasabban képzettek. Annyit azért szeretnék kérdezni, hogy szerinted mitől függ, hogy valakinek vannak e vezetői képességei vagy sem? Nem gondolom, hogy a beosztásodat feltétlen az iskolai végzetséged után kapod. Véleményem szerint egy jó cégnél megfelelő emberekkel veszi körbe magát az ember. 

Szia, ne haragudj, kicsit tul sarkosan fogalmaztam: nem biztos, h nincs vezetoi kepesseged, de jelenleg ugy gondolom, h meg tapasztalatra van szukseged (egy forumba, ahonnan segitseget vartal 3 alapveto informaciot nem osztottal meg, de megis leirtad, h azt hiszed, ennyi eleg lesz, egy vezeto nem hagyhat ki egyetlen informaciot sem, nemh 3-at).
De azt bizonyitottad, h erdeklodo vagy, nyitott, tehat abszolu fogekony a fejlodesre. Csak igy tovabb.

Ugyanakkor azt meg mindig nem tudjuk, h jelenleg mennyi a fizud. Szerintem egyebent az elmondottak alapjan olyan netto 200-240 plusz kafeteria erheto el Pesten. Ha meglesznek a jogosultsagaid es normalis cegnel dolgozol, akkor talan 300. De nagyon nem egyszeru a tervezesben penzt keresni.

Köszönöm a válaszodat. 

Sorry I don't speak Hungarian - yet? I got a job offer from a Hungarian tech company with pretty good salary (EUR 60K). However, I was reading worrying news about Hungarians are very much anti-immigrant. Does anyone have experience if it is safe to live there as a non-Hungarian? The CEO was telling me they struggle to fill the role they are hiring for in Hungary and they have foreigners at his company already, but from my limited research it seems Hungary is not a welcoming place for foreigners and non-Christians, often to the point of violence.

Thank you for all the responses and suggestions, especially on the expat forums. The first few pages on Hungary on the news sites & google quite negative, but the forums like this and some people I pinged are really welcoming and friendly. Koszonom szepen!

You can definitely accept it. Budapest is one of the safest cities in Europe and still pretty liberal compared to other parts of Hungary. Violence is just not true. Nobody who are currently hold a LEGAL work permit in Hungary was ever hurt. With a yearly 60K, you will have monthly net ~3200. You are going to have a on the top living standard with rent is still under the European average (for ~700 you can have a luxury apartment)

Hello Hassan, no doubt there has been a strong government-funded campaign against illegal migrants. Many people, especially the older generation, those who watch only those national TV channels that take part in this campaign, may be afraid of you if wander around in remote villages with a backpack and your face is not typical European :-)
However, I think that Budapest is a good place for you, with a lot of foreign students, lot of tourists, people more accustomed to diversity.
Do not miss this opportunity, I suggest you to spend a couple of years in this beautiful city. Don't expect however to be able to learn the language too quickly :-)
What I suggest is to try and find online expat communities and ask your questions there.

Oldalak