Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

En vezetö szakacskent (konyhafönök) 10 beosztottal, napi 11-17 ora munkaval, havi 1.150.000 nettora jövök ki havonta, külföldön,bejelentve ami mar most 25 munkaviszony utan 1100 euro fix netto nyugdijat jelent. Ezert is fontos a bejelentett munkaviszony. A sok kicsi evek alatt sokra megy. Igy felesegemnek nem kell dolgoznia es 3 gyermekkel jol elünk szerintem.

Te idióta.
Ennyi erővel a Wall Streeten sem érdemes dolgozni ha az ember takarító, mert ott sem fognak többet adni egy takarítónak, mint, egy bármilyen bérlakásban. Ha sikerült elolvasni az eredeti kérdést, ott diplomás, PHD-vel rendelkező matematikus akar dolgozni, nem egy rohadt szalagmunkás (no offense). Előbbi inkább kulcspozíció, mint utóbbi,
Az hogy mennyit fizetnek egy kulcspozícióban meg igen is összefügg a bevétellel, vagy ha azzal nem is, a nettó profittal mindenképp.
Jó hogy a Flex-et hoztad fel példaként - te szerencsétlen - mert annak bár valóban több az árbevétele, de a nettó profitja már nem - sőt a Morgan lekörözi jócskán.
Tehát az eredeti kommentemben ha nettó profitot veszünk, akkor teljesen helytálló. Az árbevétel valóban nem a legjobb választás.
Itt egy kis statisztika, hogy mennyi is a különbség az árbevétel/profit szempontjából a 2 cég között:

https://finance.yahoo.com/quote/FLEX/financials?p=FLEX

https://finance.yahoo.com/quote/MS/financials/

Márpedig ez a valóság itt Magyarországon. Az hogy mennyi a bevétele ne érdekeljen, igyekeznek a béreket középeurópai szinten tartani még akkor is ha az jóval az átlag feletti. Nem egy ELTE matematikus ismerősöm van Phd. akik kevesellték az itteni (egyébként jóval átlag feletti) fizetésüket és boldogan mentek az USA-ba vagy Kanadába 3x ennyiért. Ne feledd pl. Kanadába doktori fokozattal könnyebb a munkavállalás és letelepedés megszerzése...
Ami pedig a 'külföldi'-t illeti tévedsz. Minden cég de főleg a multik nagyon figyelnek az un. equal employment opportunity-ra, vagyis ugyanazért a munkáért nem kaphat valaki több/kevesebb pénzt származása anyanyelve vallása bőrszine stb alapján, kockáztatva egy esetleg jogi procedúrát és a cég jó hírnevét.

Személyes vélemény: ha tényleg nagyon jó és profi a szakmájában miért akartok ide költözni?

Kanadában gyakorlat nélkül friss diplomásként elhelyezkedni!! Good luck! Most rákerestem direkt mondjuk Torontoban, 50 ezer éves fizetés! Nos, abból róbálj Torontóban megélni! 2000 alatt szinte nincs albérlet, és olyan horribilis költségei vannak mindennek, hogy írhatnám itt napokig.

De mire mennek az USA-ban a 3x ennyyijükkel amikor nincs egy nyamvadt albérlet 800 dollár alatt "Tampán"(csóró csöves környék).
Nameg a Trump sorra dobál ki mindenkit az országból.
Egy "zártkerti" üres telek a külváros peremén meg 25 millió forintnyi dollártól indul.
Közbiztonság pedig a nullához konvergál...

IT Key Account Managernek / Projektvezetőnek mekkora fizetés lenn reális a jelenlegi piaci helyzetben az alábbi feladatokkal?

Sziasztok!
IT Key Account Manager / projektvezető vagyok egy magyar IT cégnél. 
(4-5 éves tapasztalattal, felsőfokú végzettséggel és tárgyalóképes angol nyelvtudással rendelkezem) 

Jelentősebb projekteken dolgozok / van saját ügyfélköröm (50-100m forgalom 10-15% margin). 
Feladatok: Projektek önálló vezetése, felügyelete, összerakása, tárgyalása, kapcsolat kiépítése...stb. 
Főleg kiszolgáló oldali projektek. Projektek nagysága nettó 20-500m (árbevétel 25%-30%-a) vezettem már 500m + os projektet is. 

A mostani piaci helyzetet tekintve ma Magyarországon ezek alapján mekkora fizetés / jutatás reális?
Gondolok itt a havi bér mértékére, jutalékra, céges autóra...stb. 
Céges autó mennyire "alap" juttatás ebben a pozícióban?

Szerintem jelenlegi tapasztalatom / teljesítményem alapján a fizetésem nevetséges, gondolkodom a váltás folyamatán vagy bértárgyaláson ehhez kellene egy kiinduló alap.
Számítok a véleményetekre, tanácsotokra.

Köszönöm!

5 év tapasztalattal funkcionális biztonság területén budapesti autóipari kutató-fejlesztő multinál milyen fizetés lenne a reális?

Sziasztok!
5 év quality mérnöki (process+system) tapasztalat multinàl, 3 nyelv középfokú ismerete (angol,német,francia), 2 mérnöki diploma, certifikátok különböző tréningekről.
Mennyi fizetés reàlis, ha dunàntúli megyeszékhelyröl van szó (Györ,Veszprém,Székesfehèrvàr)?
Köszi

Hello,

Mérnökként sajnos bruttó 600 a teteje, lehetsz akármilyen expert ennél többet nem szeretnek adni. 3 nyelv középfokon az elég jó, de abból valószínűleg max. 2 amit ki tudsz használni.
Ha ennél többet szeretnél szerintem ne mérnöki pozíciókat pályázz meg, illetve ha van lehetőséged, akkor irány külföld. :)

Kedves qeng!

Annyiban pontosítanék, hogy gyártástámogatási területen mondjuk pl. egy Egerben a két nagy német vállalatnál (Bosch, Zf) ez igaz (lehet). De például Bp-en illetve agglomerációjában már nem. Ott senior quality mérnökök esetén bőven átlépheti a 600-at és elérheti akár a 850-et is

Változott a véleményem az elmúlt időszakhoz képest:
- egyik kollégám most váltott munkahelyet Gy-M-S megyében, 5 év q mérnök tapasztalattal, erős angol nyelvtudással bruttó 800k/hó + egyéb juttatások.
- egyik pályakezdő ismerősömet, Budapesti agglomerációban 450 bruttóval vették fel folyamatmérnöknek, gépész Msc-vel.
- most hogy én is elkezdtem pályázgatni állásokat, elég magas bérsávot mondanak a fejvadász cégek. Úgy néz ki kb. + bruttó 150 ezerért fogok tudni váltani.
- Heves megyei ZF, majd 80 ezer ft-al kevesebbet adna telefonos interjú alapján, mint amit az egri Bosch megadna, ugyanarra a munkakörre.
- Én azt vonom le következésképpen, hogy adott városon belül is hatalmas lehet a szórás, ha nem vagytok elégedettek a fizetéssel váltsatok! Sok cég talán akkor felébred, ha már nem lesz kit felvenni azért a nevetséges bérért, amit adni szeretnétek.

*amit adni szeretnének.

Telefon átjavította.

Vannak cégek, amiknél simán br 750-900 között is kaphatnál ilyen tapasztalattal mérnökként, legalábbis ezt látom az ismerőseim körében. Én szoftveres területen mozgok, pont most váltok céget, ~3 év tapasztalattal. Egy br 700 és 750-es ajánlatot utasítottam vissza, mert volt még jobb. Engem is meglepett a piac, mert nagyon elhúztak a bérek, egy fél évven ezelőtt még max 550-et kértem volna. Fel kell mérni a lehetőségeket és a piaci értékünket, ne adjatok alább, addig kell merni megkérni az árad, amíg ekkora a kereslet.

Egyáltalán nem 600k a mérnöki fizetés teteje. 400 bruttó a kezdő jobb helyeken, és elég gyorsan feljebb nyomják. Párom 2+ év tapasztalattal kap 550 bruttót, erre rájön havi bruttó 70k cafeteria és éves bónusz. És nem találnak embert ők sem. Tapasztaltabb kollégái jóval fölötte keresnek, kb. 900k lehet a teteje, utána már középvezetői szint...

Szia Panni, ez engem is érdekelne, hogy legalább melyik megye???? Köszi előre is! :)

Szia Panni, melyik cég, melyik megye? :)
Szívesen átmennék párodékhoz. Egyébként látok rá esélyt, hogy valamivel 600k bruttó felé lehet menni fizetés terén mérnökként, de azt biztos nem munkahely váltás után fogja valaki megkapni...esetleg úgy, hogy ha valaki min. 2-3 év alatt úgy bedolgozza magát a pozícióba, hogy szinte pótolhatatlan lesz. Utána már jogosan követelőzhet. Így a kérdésre válaszolva szerintem reális amit írtam, hogy 600 bruttónál többet sehol nem fognak adni váltásnál (esetleg az Audinál). De mint írtam, én már a vezetői pozikat céloznám meg. :)

Köszönöm a válaszod.
Én is kb. így látom, a cégnek ahol dolgozom, bemondtam valamivel ez alatti összeget, csak pislogtak.
Nem tudom ki marad itt ennyi felelősség mellett, de oltsa le a villanyt az utolsó...
Külföld a cél.

Sziasztok!
Friss gépészmérnök bsc diploma, folyamatban lévő épületgépész diploma, tárgyalóképes angol, 1 éves tapasztalat. 440 br. + 35 br cafeteria + 13.havi fizu, korlátlan telefon, laptop.
Capex opex terveket készìtése tendereztetések, bérbeadás előkészítése napi 10-12 óra 0-24 rendelkezésre állás. Mennyire piacképes a fizetés Budapesten?

Sziasztok,

Tableau/Qlikview teruleten dolgozik e valaki, milyen jovedelemekre lehet "szamitani" illetve milyen alaptudassal kell rendelkezni ? ( ugy latom, hogy legalabb egy BI rendszer ismerete, R vagy Python es SQL)

Jol gondolom hogy ezek a "basic" tudasok?

Sziasztok.

Jövőre végzek Műszaki Menedzser és Mechatronikai mérnök szakon, mind a kettő BSC, angol középfok. Az lenne a kérdésem hogy Budapesten milyen kezdő fizetésre lehet számítani ezekkel a diplomákkal?

Sziasztok! A minap megkerestek escalation manager pozíció végett, igazából nem tudom, eddig legalább is nem találtam pontos adatot arról, hogy mennyit is lehet keresni ebben a pozícióban. Maga a meló elsőre lelketlennek hangzik, de azért mégis furdal a kíváncsiság. A válaszokat előre is köszönöm!

Mennyi lehet a fizud ha 2 év külföldi (nem multis) customer support tapasztalatod van,angol + két másik európai nyelvet kérnék, külföldi multi Budapesti központjában?

Szia! Én megkockáztatnék egy bruttó 400.000-t is. De az a max. Saját tapasztalat.

Pesten 450-500 br + benefit a csúcs, de 3+ év után már nem fizetnek többet, mert a supportos tudást ezzel kis is maxoltad.
Ergó nem éri meg nekik tartani 5-8 éves tapasztalattal embereket, mert annyival több pluszt nem kapnak.
Specifikus tudást kell megszerezni és azt eladni vagy management irányba kell továbbmenni.

Sziasztok!

Egy cég elektronikai technikusként érdeklődik irántam. Kb 1 év termelésben eltöltött tapasztalattal rendelkezem. Van villamosmérnöki diplomám és nyelvvizsgám. A cég Budapest agglomerációjában van és kb 1000 főt foglalkoztat. Van cafetéria. Szektor: gyártás termelés.

Mekkora lenne a reális technikusi bér?

Ha van diplomád, akkor miért nem azzal akarsz elhelyezkedni inkább?
Szerintem a nettó 200-250 ezres sáv reális lehet.

Angol, német folyékony, 10 év középvezetői tapasztalat, nagy, telekommunikációs multi Budapesten, kizárólag külföldi ügyfelekkel/kollegákkal a munkakörömben. 1,4 millio bruttó. Bónusz nincs. Prémium nimcs. Pici cafeteria van. (10k/hó). Egyelőre ki vagyok békülve vele összeségében.

Ja, 10-11 éve 130 bruttóval kezdtem, csináltam másodállást hozzá meg levelezőn egy újabb diplomát szereztem. 4 cégváltással (mindig én mentem), mindenhol előrelépés,előleréptetés, team lead, supervisor, manager, ops manager, escalations manager, stb. új pozi, új fejadatkör, új emelés. Igazán nagy ugrás fizudban csak ha cégét váltasz, akkor lehetséges. Ha cégen belül maradsz, aprópénz jut, annak örülj. Sok sikert!

Sziasztok!
Ipari automatizálásban dolgozom, pontosabban hegesztőrobot és plc programozó vagyok. Hamarosan megyek interjúra, ahol robotcellakat kell telepíteni, programozni és szervizelni.
3.5 év tapasztalattal rendelkezem...
Mi lenne reális?
Köszi!

Annyit elfelejtettem írni, hogy Budapesten.

Oldalak